27.7.14

Ζήτημα κεντρικής διαχείρισης για τη Basket League



“Να ξαναγίνει η Basket League ένα ενιαίο τηλεοπτικό προϊόν». Οι συζητήσεις ανάμεσα σε ΕΣΑΚΕ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι σε εξέλιξη, μαζί με τα σχέδια για αλλαγή του συστήματος διάθεσης των δικαιωμάτων. Από την ατομική διαπραγμάτευση με τη μέθοδο της διαμεσολάβησης στο σύστημα της κεντρικής διαχείρισης.
 


Οι διαπραγματεύσεις  για το  τηλεοπτικό μέλλον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο μπάσκετ ξεκίνησαν με τρεις ενδιαφερόμενους. Η ΝΕΡΙΤ που φιλοδοξεί να διατηρήσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τα δικαιώματα των οποίων είχε η ΕΡΤ, τον ΟΤΕ και τη Forthnet, η οποία κατεβαίνει με πρόταση για κεντρική διαχείριση της Α1, ώστε να ξαναγίνει ένα ενιαίο τηλεοπτικό προϊόν. Ήδη η Forthnet Media Holding έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων των 12 από τις 14 ομάδες της  Basket League για 3 χρόνια, ως τη σεζόν 2015-16. Η νέα πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την ένταξη όλων των ομάδων στην κεντρική διαχείριση με ένα συμβόλαιο 4ετίας και εξασφαλισμένα έσοδα για τις ομάδες.  Ο ΟΤΕ έχει μπει στις σχετικές συζητήσεις, ενώ η ΝΕΡΙΤ, μετά την υψηλή θεαματικότητα που έφερε το Μουντιάλ που εξασφάλισε η ΕΡΤ, βλέπει με διαφορετικό τρόπο, τις ομάδες.


Το ζήτημα και σε αυτή την περίπτωση είναι το “κλείδωμα” του πρωταθλήματος.  Στο παρελθόν , όταν αυτό έγινε είχε αρνητικές συνέπειες για την εξέλιξη του αθλήματος. Τώρα όμως, υπό τις σημερινές συνθήκες, η υπόθεση της κεντρικής διαχείρισης φαντάζει η πιο λογική, αν συνοδεύεται με τη μετάδοση αγώνων και σε ελεύθερο δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: