23.11.12

Έγινε ...ΕΡΤ sports



Σε αθλητικό δίκτυο μετεξελίχθηκε η ΕΡΤ! Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας για το 9μηνο του 2012, η ΕΡΤ διέθεσε σχεδόν 36 εκατ, ευρώ για τηλεοπτικά δικαιώματα, καταλαμβάνοντας σχεδόν το 70% των ωρών του μεταδιδόμενου προγράμματος.  


 Η αύξηση αυτή είναι λογική ανά αναλογιστεί κανείς πως η ΕΡΤ φιλοξένησε, εκτός από το Champions league-, το Euro 2012 τον Ιούνιο, και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Η μετάδοση των αγώνων του Euro έδωσε στην ΕΡΤ υψηλά ποσοστά με τον αγώνα Γερμανία Ελλάδα να κατακτά την τέταρτη θέση στα 20 δημοφιλέστερα πρόγραμμα της περιόδου, με 2,5 εκατ. θεατές. Στο κόστος των 34 εκατ. ευρώ προβλέπονται τα τρέχοντας αθλητικά προγράμματα της περιόδου  αλλά και η προκαταβολή προς τη  FIFA  για το Mundial 2014, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα φιλοξενήσει η ΕΡΤ. Μπροστά της η ΕΡΤ έχει τη συμφωνία με την TEAM  για το Champions League, το κόστος της οποίας είχε αμφισβητήσει ο Σίμος Κεδίκογλου, υφυπουργός στον πρωθυπουργό.


Η στροφή στο αθλητικό πρόγραμμα είναι μια επιλογή που έχει  αρχίσει από το 2006 με δαπάνες για την εξασφάλιση των αθλητικών προγραμμάτων, ξεκινώντας από το ελληνικό πρωτάθλημα  σε βάρος της ελληνικής μυθοπλασίας. Από την άλλη πλευρά η ΕΡΤ είναι το δίκτυο που πληρώνεται απευθείας από τους πολίτες και είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Όμως, όλοι οι υπόλοιποι δείκτες είναι πεσμένοι. Οι ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές φτάνουν τα 10,7 εκατ. ευρώ, καταλαμβάνοντας το 18,9% του προγράμματος, μισθωμένο πρόγραμμα στα 4 εκατ. ευρώ (7,19%) και οι επαναλήψεις στα2,3 εκατ. ευρώ (4,2%)



Δεν υπάρχουν σχόλια: