11.10.12

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για τα media





Μέτωπο με την κυβέρνηση για τη λειτουργία των ΜΜΕ ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΜΜΕ είναι μοιάζουν με βραδυφλεγή βόμβα αφού σε πολύ μεγάλο βαθμό η σωτηρία τους εξαρτάται από την τύχη των τραπεζών. Όποιες κινήσεις, αλλά και ανακοινώσεις εκδίδονται τώρα έχουν ξεχωριστή βαρύτητα.


Μετά την ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη για το καθεστώς  μή αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και εκείνη του Νίκου Βούτση για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανέδειξε  την  υπόθεση παραχώρησης, άνευ οικονομικού ανταλλάγματος (;) εκτάσεων της στις εγκαταστάσεις της ΕΤ1, στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για τη δημιουργία κεντρου συγκέντρωσης, αλλά από την πλευρά του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό μίλησε  για τη  δημιουργία παροχής ασύλου σε μετανάστες.   Η ΕΡΤ αν και έκανε πολλά χρόνια να απομακρύνει από πάνω της το χαρακτήρα της (στρατιωτικής) ΥΕΝΕΔ, τώρα με τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες, θα διαθέσει έκτασης  της για υπηρεσία που σχετίζεται με την ασφάλεια του κράτους. “Του υπενθυμίζουμε ότι η ΕΤ1 ανήκει στην ΕΡΤ και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη” σημείωνε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στο Σ. Κεδίκογλου.
Εάν η ΕΡΤ ΑΕ δεν διευκόλυνε το ελληνικό Δημόσιο, τότε αυτό θα επιβαρυνόταν με εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης” απάντησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό”. Συμπλήρωσε πως  “τα κτήρια που θα παραχωρηθούν περιέχουν εγκαταστάσεις που ελάχιστα έχουν χρησιμοποιηθεί  τα τελευταία χρόνια”  και πως “η επικείμενη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: