19.9.12

short stories19.09.2012


Παρέμβαση του ΚΚΕ για τις νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ.  «Κύριοι της συγκυβέρνησης σας βλέπουν και εσείς δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα με το διορισμό των κατάλληλων ανθρώπων στην ΕΡΤ για να ελέγξετε πλήρως την ειδησεογραφία και το πρόγραμμα» αναφέρει μεταξύ άλλων «Προφανώς θα συνεχίσετε να μιλάτε για αντικειμενική ενημέρωση και ότι το πρόβλημα στην ΕΡΤ είναι οι μισθοί των δημοσιογράφων, των εργαζομένων και των υπό απόλυση συμβασιούχων», συνεχίζει.




Σε 24ωρη  απεργία κατεβαίνουν  τα σωματεία των ΜΜΕ την επόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ενώ προγραμματίζουν  και στάση εργασίας την Τετάρτη 26 . Η απεργία γίνεται δύο μέρες πριν, με το επιχείρημα πως  δεν πρέπεινα μην επηρεαστεί η ενημέρωση των πολιτών κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα  την Τετάρτη, όταν όμως τα σωματεία θα προχωρήσουν σε 3ωρη στάση εργασίας(11.00-15.00).


Πρόστιμο σε Σκάι TV και Βήμα FM για τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκόπησης των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου. Το ΕΣΡ επέβαλε στον τηλεοπτικό σταθμό πρόστιμο 20.000 για τη εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και 3.000 στο Βήμα  FM για την εκπομπή «Πρωϊνές διαδρομές».

**Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν βρίσκει λόγο για  να αποχωρήσει από το ΕΣΡ αν και τοποθετήθηκε στη θέση αυτή πριν από 10 χρόνια με προοπτική 8ετούς θητείας  Ο ίδιος είπε πως ο νόμος δίνει σε εκείνον και στον Κ. Τσουράκη το δικαίωμα παράτασης της θητείας τους μέχρι να συνεδριάσει Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής .


Ο Β. Ιωάννου  θα εξακολουθήσει να είναι ο διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων της     ΕΡΤ. Στο Ραδιομέγαρο  χαθηκαν στη γραφειοκρατία και ο ορισμός, από το Ν. Σίμο του στη θέση ανακλήθηκε για να τοποθετηθεί εκ νέου από τον Α.Λιάτσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: