11.9.12

Συγγενείς και φίλοι στο Ραδιομέγαρο



“Βουτιά στο παρελθόν” από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα που έχει ληφθεί η απόφαση για την απώλεια του 25% του ανταποδοτικού τέλους, με απόφαση των υφυπουργών επικρατείας και περιβάλλοντος, η συζήτηση για την ΕΡΤ είναι στα πρόσωπα και οι επιλογές έχουν χρώμα από το παρελθόν ή είναι απλώς συγγενείς, φίλοι και “έφεδροι”.

Υπό κανονικές συνθήκες πολλά από τα πρόσωπα που έχουν ανέβει στην ΕΡΤ θα έπρεπε να έχουν κριθεί πριν για τα αποτελέσματα της εργασίας στο παρελθόν στο Ραδιομέγαρο ή στην ιδιωτική τηλεόραση. Αυτό δεν συνέβη, διότι η ΕΡΤ θεωρείται “λάφυρο” από την εκάστοτε κυβέρνηση.  Χθες το ΔΣ της ΕΡΤ μετά από πολλές ανάβολες και εσωτερικές συγκρούσεις στην ΕΡΤ, ενέκρινε την πρόσληψη του Αιμίλιου Λιάτσου στη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και του Γιώργου Αντωνίου, ως συντονιστή των ραδιοφωνικών προγραμμάτων.  Με την ΕΡΤ θα συνεργαστεί ξανά ο Μανόλης Κοττάκης, ενώ ανοικτό είναι το ζήτημα της επανόδου σε θέση γενικού διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του πρώην νομάρχη Αργολίδος, Δημήτρη Σαραβάκου, αλλά και του «εφέδρου» διοικητικού στελέχους Πέτρου Μάη.
Εκτός συζήτησης παραμένει το αίτημα της Τρόικα για περικοπές ύψους 40 εκατ. ευρώ στη λειτουργία της  ΕΡΤ, τα επόμενα δύο χρόνια, οι νέες σχεδιαζόμενες μειώσεις στους μισθούς και η υφαρπαγή του ανταποδοτικού τέλους. Για το θέμα, επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουϊκ, ζητώντας να μάθει πως θα καλυφθεί το έλλειμμα που θα προκύψει στην εταιρεία. Στην ερώτηση ο δημοσιογράφος θέτει και θέμα για τη στάση των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ , αναφέροντας πως στο μέλλον θα αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες

Δεν υπάρχουν σχόλια: