28.9.12

Σύμβουλοι, κουμπάροι κι άλλοι, στην ΕΡΤ



Ενώ η ύφεση και η ανεργία σαρώνει την αγορά, υπάρχει μια εταιρεία που κάνει προσλήψεις. Είναι η ΕΡΤ ΑΕ, η οποία με την εγγύηση του κουτσουρεμένου ανταποδoτικού τέλους, προχωράει, σε προσλήψεις αποτυχημένων υποψηφίων βουλευτών, κομματικών φίλων και κουμπάρων, με αμοιβές που ξεκινάνε από τα 3.000 ευρώ και υπό το καθεστώς  των ποσοστώσεων. Δηλαδή οι περισσότεροι έρχονται από τη ΝΔ, και οι άλλοι από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.


Τα χρήματα στην ΕΡΤ βέβαια είναι αλήθεια πως έχουν περιοριστεί. Οι αμοιβές των 10.000 ευρώ σε ειδικούς συμβούλους, είναι παρελθόν μετά από τις αποφάσεις που είχε λάβει η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Έτσι η μικτή αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου ΕΡΤ, θέση που κατέχει ο Νίκος Σιμος ορίζεται στα 5.856,08  ευρώ. Οι Γενικοί διευθυντές  αμείβονται με 4.000 ευρώ, όσα δηλαδή λαμβάνει και η Έλλη Στάη για την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων, επί 5 μέρες τη βδομάδα, μαζί με μια καθημερινή εκπομπή. Μετά όμως  ξεκινούν τα “περίεργα μισθούς 3.500 ευρώ για συμβουλές ή για συντονισμό…
Το τελευταίο διάστημα στην ΕΡΤ ανέβηκα, με 4.000 ευρώ μικτά ο σκηνοθέτης Γιώργος Νταούλης, και ο συντονιστής της ΕΤ1  Γιώργος Μπράμος συντονιστής ΕΤ1. Στο μισθολογικό καθεστώς των 3.500 ευρώ (μικτά) είναι ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Θωμόπουλος, ο Μενέλαος Σεβαστιάδης  ως συντονιστής αθλητικού ραδιοφωνικού προγράμματος, Μανόλης Κοττάκης, η Χριστίνα  Αρμάνη, ο  Αντώνης Λιάρος, ως σύμβουλος προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών, η Ανθή Σαλαγκούδη ο  Μανούσος Καμπανέλης, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου   ο Γιώργος Αντωνίου και Γιώργος Κουβαράς.



 Με 3.000 ευρώ μικτά συνεργάζονται με την ΕΡΤ ήδη οι  Σταύρος Οικονομόπουλος, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας η  Ματίνα Ρέτσα , στην επικοινωνία και ο Ευστάθιος Μιχαήλ, ειδικός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής, Στο δρόμο για το Ραδιομέγαρο βρίσκονται οι Παύλος Παπαδημητρίου και η Μάγδα Παπαγιάννη με εισήγηση για αποδοχές ύψους 3.500 ευρώ, ενώ στην ΕΡΤ επανέκαμψε και η πρώην βουλευτής Χρύσα Αράπογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: