6.9.12

“Βαρομετρικό χαμηλό” στην ΕΡΤ



Η πρώτη ρωγμή στην κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι στην ΕΡΤ. Η ρήξη στη σχέση του προέδρου της ΕΡΤ, Νίκου Τέλλη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Νίκο Σίμο επήλθε μετά από διαφωνία στο ζήτημα των προσλήψεων, σχεδόν ένα μήνα μετά τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΡΤ.   Ο Ν. Τελλης προταθείς από το ΠΑΣΟΚ, διαφώνησε με την απόπειρα  επανόδου πρόσωπων που έχουν …παρελθόν στην ΕΡΤ, άλλαξε τη σχετική ημερήσια διάταξη και προκάλεσε εμφράγματα. Η δε απάντησή του στο κυβερνητικό αίτημα για παραίτηση, ήταν πως μπορεί να τον απομακρύνει όποιος τον τοποθέτησε! Η “συμμαχία” ΝΔ και ΔΗΜΑΡ στην ΕΡΤ αναζητεί τώρα 4 υπογραφές μελών του ΔΣ για να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση τη Δεύτερα, με θέμα τις προσλήψεις των πρόσωπων που επιθυμεί.


Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αποδίδει την καρατόμησή του του από τη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Γιώργος Κογιάννης. Στη θέση του τοποθετήθηκε με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Σίμου, ο Στρατής Μπαλής,  ο οποίος την προηγούμενη περίοδο ήταν επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ. Ο Γ. Κογιάννης στη δήλωσή του, υπενθυμίζει την τοποθέτηση στο twitter του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη – ο οποίος είχε μιλήσει για «ροζ και πράσινα παπαγαλάκια» που «δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους στην ΕΡΤ» . Το ΠΑΣΟΚ βάζει με τη σειρά του ζήτημα ελέγχου τον ειδήσεων και σκέφτεται να προτείνει τον Αντώνη Λιαρο, ως αναπληρωτή διευθυντή είδησεων
Τέλος, απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η  ΠΟΣΠΕΡΤ, παράλληλα με τις επαφές της με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για την κατάσταση στην  ΕΡΤ. “Πετσοκόβουν το ανταποδοτικό τέλος και μειώνουν τους προϋπολογισμούς κατά 40% για την επόμενη διετία, με ότι αυτό συνεπάγεται” σημειώνει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας πως “ενέργειές τους είναι πολλές φορές παράλογες και φτάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: