10.4.12

Σειρές; Μόνο Τούρκικες!



 Χωρίς ελληνική τηλεοπτική παραγωγή κινδυνεύει η ελληνική τηλεόραση.  Οι τηλεοπτικές σειρές είναι είδος σε ανεπάρκεια και αντικαταστάθηκαν από χαμηλού επιπέδου αισθηματικά σήριαλ, ενώ το μόνο που κινείται είναι ο ενημερωτικός τομέας και οι αθλητικές μεταδόσεις.


Η οπτικοακουστική παραγωγή έχει επί της ουσίας καταρρεύσει αφού οι σειρές που γυρίζονται σε Mega και ΑΝΤ1 είναι ελάχιστες και οι πληρωμές των αμοιβών γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας των επισφαλειών από τις διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και του τρόπου λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης. Τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήθηκε μια φούσκα με ακριβές σειρές που έφταναν τις 80 ανά σεζόν, η οποία και διαλύθηκε με απόφαση των ίδιων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί παγιδεύτηκε και η ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση με πλεόνασμα 60 εκατ. ευρώ δεν καταφέρνει, επί 3 συναπτά έτη, από το 2009 ως και σήμερα  να δείξει ελληνικό πρόγραμμα μυθοπλασίας. Ύστερα από το βάρος των αναθέσεων της προηγούμενης 5ετίας, αδυνατεί να προχωρήσει στην παράγωγή έστω και μίας ελληνικής σειράς!  
 Τα χέρια μας είναι δεμένα άφησε να εννοηθεί ο Λ. Ταγματάρχης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιος ορίζει αυτήν την πολιτική.  Είναι αδυναμία των ελλήνων παραγώγών να καταθέσουν μια καλή ιδέα; Είναι πρόβλημα της ΕΡΤ να διαμορφώσει ένα πλαίσιο διαφάνειας που δεν θα αμφισβητείται από κανέναν; Ή πρόκειται για πολιτική των ιδιωτικών καναλιών που φοβούνται μια ενδυνάμωση της ΕΡΤ από τη ρευστότητα που διαθέτει , την ίδια ώρα που τα ίδια  πασχίζουν για  να βρουν μετρητά;



Δεν υπάρχουν σχόλια: