25.3.11

Οι εξαγορές της FMH



 H Forthnet Media Holdings  είναι ο «βραχίονας» ανάπτυξης της Forthnet  στη συνδρομητική τηλεόραση. Η  Forthnet , μετά την απόκτηση του ελέγχου του ομίλου NetMed NV προχώρησε ,   την τελευταία 3ετία στην αναδιάρθρωσή του, δημιουργώντας δύο τομείς λειτουργίας , τις τηλεπικοινωνίες και τη συνδρομητική τηλεόραση, η οποία μέσω της πλατφόρμας της Nova  εισέφερε το ποσλαιο. ﷽﷽﷽﷽ικλισταμβετ η οποωνό των 195 εκατ. ευρώ  το 2010, στη λειτουργία του ομίλου Forthnet, συγκεντρώνοντας περίπου 391 χιλ. συνδρομητές σε Ελλάδα και Κύπρου.

Η Forthnet Media Holdings (FMH)  ιδρύθηκε τον Απρίλιο του  2008 και δραστηριοποιείται στην απόκτηση, τη διαχείριση και την αξιοποίηση συμμετοχών στα ΜΜΕ. Η πρώτη κίνηση ήταν η εξαγορά, στις 27 Αυγούστου 2008,   των NetMed NV και  Intervision  BV  έναντι ποσού 491 εκατ. ευρώ,  μπαίνοντας έτσι, με τον τρόπο αυτό ο όμιλος Forthnet  στην περιπέτεια της συνδρομητικής τηλεόρασης.  Ακολούθησε η απόκτηση της εταιρείας Τηλέδραση, στις 15 Ιουνίου 2009, αντί ποσού 140.00 ευρώ από τον όμιλο Myriad Development BV.  Ένα χρόνο αργότερα, στις 23 Απριλίου 2010 οι μέτοχοι των NetMed Hellas, NetMed NV και Myriad Development,  μεταβιβάζουν  το 100% των μετοχών τους στη FMH. Ο ρυθμός της αναδιάρθρωσης του  ομίλου συνεχίζεται.   Η εταιρεία  στη συνέχεια ολοκληρώνει την εκκαθάριση της AD Value στις 29  Απριλίου,  στη 30 Ιουλίου του ίδιου έτους απορροφά πλήρως τη NetMed Ηellas  και στις 30 Σεπτεμβρίου τη Syned.  Την ίδια περίοδο, η Myriad περνάει στην NetMed NV, υπό την «ομπρέλα» της FHM.

Οι στόχοι για το 2011 είναι η περαιτέρω ενίσχυση των προγραμμάτων NovaSports και NovaCinemas, επενδύοντας στις μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας, με πρώτη προτεραιότητα την απόκτηση του Ολυμπιακού στο μπουκέτο της Nova.  Ταυτόχρονα, η FHM θέλει να ενισχυθεί την προστασία των προγραμμάτων της nova από τους «πειρατές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: