24.1.10

«Ο χορός των δαιμόνων»

"Χορεύει" το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης . Την ίδια ώρα που οι Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης σαρώνουν τα Μέσα, μπαίνοντας στη Χ. Κ. Τεγόπουλος και στον Πήγασο και ενώ η Μ.Τεγοπούλου δίνει τη μάχη για την επιβίωση του φύλλου σαρωτικές αλλαγές καταγράφονται σε ΔΟΛ, Σκάι και ΕΡΤ.

Ο Σταύρος Ψυχάρης στο ΔΟΛ ενεργοποιεί ένα ενιαίο σύστημα διοίκησης σε «Βήμα» και «Νέα». Αλλάζει θέσεις σε Π. Καψή τον οποίο μετακινεί από τη διεύθυνση των «Νέων» στο «Βήμα» και τον Χρήστο Μεμή, από τη διεύθυνση σύνταξης του «Βήματος» σε διευθυντή των «Νέων». Στόχος τόσο η συνεργασία των δύο διευθυντών, αφού ο ένας θα πρέπει να απευθύνεται στον άλλο, για τις λεπτομέρειες και τις ισορροπίες , αλλά και συνάμα η μεταξύ τους, υπό το Σ. Ψυχάρη , συνεννόηση. Ερώτημα παραμένει η παρουσία του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος καλείται να συνυπάρξει σε αυτό το ενιαίο σύστημα διοίκησης
Ο Σκάι επιχειρεί ολική επαναφορά με μετεγγραφές προσώπων από τη ΝΕΤ, έχοντας στο στόχαστρο τους Λυριτζή –Οικονόμου, Τσαπανίδου αλλά και Χούκλη(;) προσπαθώντας να ενισχύσει τον ενημερωτικό του τομέα, υπό τον πρώην πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ , Χρήστο Παναγόπουλο, ως αναπληρωτής διευθύνοντα σύμβουλο και το Βαγγέλη Μαυρογιάννη ως διευθυντή προγράμματος. Ο Σκάι χτίζει ένα μοντέλο προγράμματος βασισμένο σε ντοκιμαντέρ μεταδόσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ το Σαββατοκύριακο, και ενημέρωση .
Η ΕΡΤ καλείται άμεσα στην περίπτωση που οι μετεγγραφές πραγματοποιηθούν να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν στην πρωινή ζώνη. Πλεονέκτημα της ΕΡΤ , ο μεγάλος αριθμός του προσωπικού , αλλά και το ανταποδοτικό τέλος που επιτρέπει στη ΝΕΤ να έχει ρεπορτάζ και συνδέσεις από όλα τα μέτωπα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας παραμένει ο Σκάι με 11,8% την περίοδο 7.12.09-17.1.10 σύμφωνα με Focus . Ο NovaΣπορ FM πέρασε δεύτερος με 8,2%, αφήνοντας στην τρίτη θέση το Ρυθμό με 7,%. Ακολουθούν με 7% ο Derti, με 6,9% ο Kiss FM , ο Λάμψη με 6,8% η ΕΡΑ ΣΠΟΡ με 6,7% με 6,6% ο Δίεση και με 6,3% ο μελωδία. Στα αθλητικά ραδιόφωνα με 2,8% ο Sentra και με 0,7% ο Arrena

-Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο ΔΟΛ. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε δημοσιογράφους που είναι κοντά στη σύνταξη , αλλά αναμένονται συμφωνίες και με άλλους που έχουν ήδη εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα.

-Κρίσιμη αυτή η Κυριακή για το «Veto» . Υπάρχει ο φόβος εξαιτίας της χαμηλής κυκλοφορίας της εφημερίδας (κάτω από 30.000 φύλλα), πως η ιδιοκτησία της θα αναστείλει την έκδοση της , υπάρχουν όμως στελέχη που πιστεύουν πως η εφημερίδα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί , με ακόμη χαμηλότερο κόστος

-Εν αναμονή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για το Alter. Ο σταθμός θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 120 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους, έλληνες και ξένοι παίκτες.

Short Stories
Ο Παναγιώτης Ψυχάρης είναι το νέο μέλος στο ΔΣ του Mega. Τη θέση του προέδρου κατέλαβε με αυτή του διευθύνοντος συμβούλου ο Ηλίας Τσίγκας. **Κρούση από επιχειρηματικό όμιλο με παρουσία στα media , προς το ΔΟΛ. ** Παράταση στην «αγωνία» για τον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ. Η ανακοίνωση μπορεί να γίνει μέσα στα Σαββατοκύριακο από τον υπουργό Πολιτισμού, Π. Γερουλάνο. **Από τις αρχές Φεβρουαρίου ξεκινάει σταδιακά το νέο πρόγραμμα του ANTENNA Radio. Από το σταθμό απολύθηκε η Φιλιώ Μπάστα. **Κρίσιμη Τρίτη στην Ευελπίδων καθώς έχει οριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν Forthnet και NetMed για τα στιγμιότυπα των αγώνων της SuperLeague. Το ποιος θα είναι πρόεδρος και ποιος διευθύνων σύμβουλος ίσως να περιπλέξει, ίσως όμως και να εξομαλύνει την κατάσταση, αφού ο εξωδικαστικός διάλογος έγινε και είχε θετικό αποτέλεσμα. ** Στις 18 Φεβρουαρίου η έκτακτη γενική συνέλευση της «Ψηφιακός Πάροχος» έχοντας ως θέμα , μεταξύ άλλων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας . **Η Σία Κοσιώνη- η προηγούμενη υπογράφουσα της στήλης και ο Θοδωρής Αθερίδης θα παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής τις «Χρυσές Ενδεκάδες» του Σκάι στις 3 Φεβρουαρίου **Ζωντανά σε High Definition, από το www.skai.gr , οι αγώνες , Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος και Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ της Superleague. **Η ψηφιακή πλατφόρμα της nova, παρουσιάζει 8 σειρές, που θα προβάλλονται από το novacinema 3 στις 21:05 και σε επανάληψη από το novacinema1 σε format 16:9. Πρόκειται για τις σειρές «Demons» «LeverageΙΙ», «NCIS V», «NCIS VΙ», «CSI IX», «The MentalistII», «EntourageΙΙΙ», «How I Met Your Mother IV»,«Nip/Tuck VI» και «Numbers».

Δεν υπάρχουν σχόλια: