20.1.10

Μείωση 20% στις αθλητικές της Δευτέρας το 2009

Έπεσε και η αγορά των αθλητικών φύλλων της Δευτέρας, χάνοντας το 20% της δύναμής της. Ο μέσος όρος των πωλήσεων των αθλητικών εφημερίδων της Δευτέρας έφτασε, το 2009, στα 163.265 φύλλα, έναντι 204.587 φύλλων το 2008 χάνοντας 41.322 αναγνώστες . Η SportDay είναι στην πρώτη θέση και το 2009 με 30.995 φύλλα (-12.512) , έχοντας το 20% της αγοράς των αθλητικών εφημερίδων της Δευτέρας. Το «Goal News» ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 25.789(-1.373), έναντι 24.739 (-2.727) του «Φωτός» και 24.363 του «Πρωταθλητή». Στην πέμπτη θέση με 17.757 φύλλα (-1.158) η «Εξέδρα», ενώ στην έκτη θέση με πωλήσεις 10.044 φύλλα (-764) η «Πράσινη». Κάτω από τα 10 χιλ. φύλλα , με μέσο όρο πωλήσεων 9.361 φύλλα ο «Φίλαθλος και ο πίνακας ολοκληρώνεται με την «Ώρα για σπορ» με 7.027 φύλλα, η «Derby News» με 5.148 (έναντι 5.662 της «Derby Sports» που έκλεισε) και με 2.380 φύλλα η «Score Live».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Παρέμβαση για τους ανέργους
«Το επίδομα που χορηγήθηκε στις γιορτές δεν το πήραν όλοι οι άνεργοι συνάδελφοι και νομίζουμε ότι η αδικία αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί» αναφέρει σε επιστολή της η παράταξη Financial Crimes προς την ΕΣΗΕΑ . «Υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα της κάλυψης των εισφορών, κυρίως των μακροχρόνια ανέργων στον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να μη διαγραφούν» συνεχίζουν και καλούν το ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ να απευθυνθεί προς τον επίσης ελεγχόμενο από δημοσιογράφους, ΕΔΟΕΑΠ «χωρίς χρονοτριβή».

-Στρατηγική συνεργασία του Σκάι με το δίκτυο ΑΕΤΝ International. Η εταιρεία ελέγχει τα δίκτυα The History Channel, The Biography Channel, A&E, Crime&Investigation Network και οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο το μεσημέρι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

-Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον ν«Alpha» για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» από το ΕΣΡ «για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος».Με την απόφαση μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Νέστωρ Κουράκης, η Εύη Δεμίρη και ο Κωσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν σύσταση.

-Το ενδεχόμενο κατάργησης της γενικής γραμματείας ενημέρωσης, μετά τη διάσπαση του υπ. Επικρατείας αφήνει ανοικτό ο Γ. Πεταλωτής ΟΙ εργαζόμενοι «θα παραμείνουν στη θέση τους ή θα διατεθούν σε άλλη γενική γραμματεία» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. .

Short Stories
Οι αλλαγές των στελεχών στη Nova , δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν αναμενόμενες από το περασμένο Καλοκαίρι και καθυστέρησαν περίπου έξι μήνες , εξαιτίας και των διαπραγματεύσεων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η Forthnet με το πρώτο βήμα της συγχώνευσης των λειτουργιών επιδιώκει τον πλήρη έλεγχο της NetMed NV , θέλοντας όχι απλώς να μειώσει το κόστος της εταιρείας, αλλά η καθοριστική κίνηση είναι η εταιρική συγχώνευση που θα επιτρέψει στη Forthnet να ελέγχει άμεσα τα έσοδα των συνδρομητών από τη Multichoice σε Ελλάδα και Κύπρο. ** Είναι μια γενικότερη περίοδος ανακατατάξεων. Ο διορισμός του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ, ως το τέλος της βδομάδας θα σημάνει και την ανάληψη της θέσης του εντεταλμένου συμβούλου στον όμιλο Σκάι, από το Χρήστο Παναγόπουλο. **Ακόμη η αναμενόμενη μετακίνηση του Γιώργου Ταμπακόπουλου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 σημαίνει για την κυβέρνηση νέα διαδικασία για την επιλογή του επόμενου προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ. ** Ο θάνατος του Χρήστου Λαμπράκη επιφέρει αλλαγές σε Μέσα και Στο «Βήμα» αναζητείται ο επόμενος διευθυντής που θα καλύψει τη θέση του Σ. Ψυχάρη, ο οποίος και ανέλαβε την ευθύνη όλου του ΔΟΛ, ενώ ανακατανομές θα προκύψουν και στο διοικητικό συμβούλιο του Mega. **Μία νέα γενιά παιδιών ηλικίας 8 – 14 ετών εξοικειωμένων με την ψηφιακή τεχνολογία αναδείχθηκε μέσα από τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή μελέτη που έχει διεξαχθεί ποτέ για τους προ-εφήβους – «tweens». Τα παιδιά αυτά, τα οποία δεν γνώρισαν τον κόσμο χωρίς το Διαδίκτυο, και έχουν μια αυξημένη συναίσθηση του μέλλοντός τους αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη, αποτελούν την «Generation XD» – Τα Ψηφιακά Παιδιά της Γενιάς X.

Δεν υπάρχουν σχόλια: