21.10.09

Στο ΣτΕ το ΕΣΡ!

Εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης , εναντίον Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ ανακοίνωσε χθες πως η αρχή προσέφυγε στο ΣτΕ προκειμένου να διευκρινιστούν ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου και της ΕΕΤΤ .Παράλληλα το ΕΣΡ , πριν από τις εκλογές συνέστησε επιτροπή η οποία θα αναλάβει να εξετάσει τη νομοθεσία για τα ΜΜΕ και ειδικότερα για τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο πακέτο προσφοράς από τη Forthnet . Η εταιρεία προσφέρει το Forthnet 2play με nova full pack στην τιμή των 55, 88€/ μήνα για 3μήνες, αντί για 99, 80€/ μήνα. Μετά τη λήξη του πρώτου τριμήνου, η εταιρεία προσφέρει 20% έκπτωση στην τιμή των δύο υπηρεσιών, με 79,84€/ μήνα.

Την αθλητική σειρά βιβλίων «Για πάντα πρωταθλητές» παρουσιάζει ο Σκάι από τις 5 Νοεμβρίου. Μέσα από επτά βιβλία (9.90 ευρώ έκαστο) παρουσιάζονται οι καλύτερες στιγμές των ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, και των Εθνικών ομάδων (ποδόσφαιρο και μπάσκετ) από την ίδρυσή τους έως και σήμερα.

Πρώτο το Mega και τη Δευτέρα με 24,1% Ακολουθούν ο ΑΝΤ1 με 15,1% το Alter με 13,7% ο Alpha με 10,2% , το Star με 9,3% και η ΝΕΤ με 9,1%. Με 3,7 % η ΕΤ3 , με 2,7% ο Σκάι και με 2,4% η ΕΤ1.



Short Stories

Προσθέστε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ. Ο Λ. Λαυρεντιάδης απέκτησε το 10% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου Σκάι, έχοντας ήδη στον όμιλο του μια σειρά από ισχυρά , αλλά και μικρότερα ΜΜΕ. Μέσω του 12,2% στον Πήγασο διαθέτει πρόσβαση – αναλογική του ποσοστού – στο Mega , αλλά και στα ραδιόφωνα του Ομίλου Πήγασου (Sentra, Θέμα) και τις 3 εφημερίδες του ( «Έθνος» , «Ημερησία», «Θέμα») . Διαθέτει το δικό του ραδιοφωνικό σταθμό το Flash και άλλους δύο τηλεοπτικούς το Sport TV και το ΔΕΚΑ , αλλά και τις δικές του εφημερίδες, τη «Σφήνα», την «Espresso» , την «Athens News», την «Ισοτιμία» και περιοδικά όπως το «Free», και περιμένει να αποκτήσει μερίδιο στην εταιρεία Ίρις Εκτυπώσεις έχοντας αγοράσει ΜΜΕ σχεδόν από όλους τους ιδιοκτήτες , τους κυρίους Λαμπράκη , Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο, Κόκκαλη. Σε όλα αυτά προσθέστε και τις αγορές ποσοστών στον Ολυμπιακό και το γήπεδο Καραϊσκάκη , αλλά και κρατικών εταιρειών όπως τα Φωσφορικά Λιπάσματα. ** Ο Λ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δημιούργησε έναν όμιλο ΜΜΕ, αχανή που ακόμη δεν έχει θέσει σε λειτουργία, ως «γραμμή άμυνας» σε όσα του καταμαρτυρούν οι αντίπαλοί του, προσφέροντας σε εποχή κρίσης μετρητά. **Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες τη συνεργασία των επιχειρηματικών Δ. Κοντομηνά και Γ. Μπόμπολα στο Θέμα 989 , την έκδοση των εφημερίδων, «Veto» (Τριανταφυλλόπουλος, Λάλας, κ.α.) , «Κεφάλαιο» (Φιλιππόπουλος ) και νέου «Ελεύθερου Τύπου ( Μπένεκος- Σκαναβής) δημιουργούν ένα νέο εκρηκτικό τοπίο, μόλις στο πρώτο δεκαπενθήμερο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, και ενώ οι αρμοδιότητες των ΜΜΕ μοιράστηκαν σε 5 διαφορετικά υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: