26.5.15

Το “σίριαλ” της ΕΡΤ συνεχίζεται



Χρειάστηκαν 4 μήνες για να γίνει η ακρόαση του νέου ΔΣ της ΕΡΤ. Ο Νόμος έχει ψηφιστεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, χθες το νέο ΔΣ  παρουσίασε τις θέσεις του, αλλά κανένα από τα μέλη του δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει να επαναλειτουργεί η ΕΡΤ, κι αν θα υπάρχουν όλες οι δομές της. Ο πρόεδρος της, Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος,  Λάμπης Ταγματάρχης άφησαν να εννοηθεί πως θα χρειαστούν περίπου 20 μέρες για να ξεκινήσει  ο νέος φορέας. Όλοι πάντως αισθάνονται το βάρος της καθυστέρησης.



Στο σίριαλ της επαναλειτουργίας από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, δεν έγινε σαφές αν η ΕΡΤ θα επιστρέψει με όλες τις δομές της. Ο Λ. Ταγματάρχης ρωτήθηκε πολλές φορές, αλλά αυτό που δήλωσε ήταν πως η τελική μορφή της ΕΡΤ είναι συνάρτηση του αριθμού των εργαζομένων και της χρηματοδότησης από το ανταποδοτικό τέλος. Σύμφωνα με τον υπουργό επικρατείας το μισθολογικό κόστος της νέας ΕΡΤ θα κυμαίνεται στα 50-50 εκατ. ευρώ και ο τελικός αριθμός των εργαζομένων θα ανέλθει στα 2.000 άτομα, μετά και την επαναφορά όσο έχασαν τη δουλειά τους, στις 11 Ιουνίου 2013.  Το ζήτημα της υποχρέωσης καταβολής των 100 εκατ. ευρώ από τη ΕΡΤ στη μαύρη τρύπα του χρέους, σύμφωνα με το Ν. Παππά, είναι πιθανό να αλλάξει.
Το επόμενο διάστημα και αν δεν υπάρχουν ανατροπές μετά τη δημοσίευση του  διορισμού του ΔΣ στο ΦΕΚ, από το Νίκο Παππά. Σε αναμονή…


Δεν υπάρχουν σχόλια: