28.4.15

Σύγκρουση για τον πάροχο της τηλεόρασης



Ανεβάζει και άλλο τους τόνους  της σύγκρουσης με τη Digea η κυβέρνηση. Στόχος της η αναθεώρηση της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με τον πάροχο δικτύου,  προς τα πάνω, ώστε το ύψος της από τα 18,3 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια να αυξηθεί κατά 32 εκατ. ευρώ και να φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση στο εσωτερικό της χώρας, με τους ...θεσμούς, συνεχίζεται. 


Οι επιθέσεις πάντως και χθες από τον υπουργό εσωτερικών, Νίκο Βούτση και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, επικεντρώθηκε στη μετοχική σύνθεση της  Digea που συμπίπτει με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας .«Ο υπουργός εσωτερικών, αναφέρθηκε και στην «καθιερωμένη» όπως τη χαρακτήρισε τροπολογία για το «πάγωμα» του ειδικού φόρου τηλεόραση που ερχόταν στο τέλος κάθε χρονιάς.

Η ευθύνη παραδέχθηκε πως είναι του πολιτικού συστήματος και όχι των ιδιοκτητών «Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, ούτε με τον κ. Μπόμπολα ούτε με τον κ. Βαρδινογιάννη ότι η πολιτική έγινε όμηρος και θεραπαινίδα των μεγαλακαναλαρχών. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Εδώ όμως είναι η ευθύνη», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών


Στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης εστίασε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός επικρατείας, ύστερα από την απόφαση για την είσπραξη του «ενοικίου»(2%) για τη χρήση των συχνοτήτων από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας (2011-2014) . «Η Κυβέρνηση μας είναι αποφασισμένη, και ελπίζουμε για το καλό όλων μας, να μην ταυτιστούν με όσους νομίζουν ότι μπορεί να έχουν φορολογική ή χρηματοδοτική ή και θεσμική ασυλία στο διηνεκές» σημείωσε . Υπογράμμισε ακόμη πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τήρησε  την υποχρέωσή τους για τη διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες»και  το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί στο επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: