7.4.15

Και στο βάθος προκήρυξη αδειών...


Την ενεργοποίηση της διαδικασίας προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας. Λίγες μέρες μετά την αποστολή στην εφορία των υποχρεώσεων των τηλεοπτικών σταθμών για τη χρήση συχνοτήτων η κυβέρνηση δηλώνει πως θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, έχοντας θέσει στις διαπραγματεύσεις τους με τους Θεσμούς το στόχο των 350 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση.  

Απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, περιέγραψε  για την «ανάγκη αποκατάστασης της διαφάνειας στον τρόπο διάθεσης και εκμετάλλευσης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων», ο υπουργός επικρατείας, περιέγραψε το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών από την πλευρά της κυβέρνησης.  Έκανε λόγο για  “δαιδαλώδη χαρακτήρα” που “σε συνδυασμό με τις εκουσίως επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις, παρατάσεις και αναβολές που αφορούν τη διενέργεια της διαγνωστικής διαδικασίας περί της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας”,  συντηρούν ένα “καθεστώς ιδιότυπης νομιμοφάνειας η λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών».  Επικαλέστηκε μάλιστα τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ για το καθεστώς των συχνοτήτων, όμως απέφυγε να προσδιορίσει με ποιους όρους θα γίνει η προκήρυξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση “καίγεται” να συγκεντρώσει το ποσό των 350 εκατ. ευρώ.  Σημειώνεται πως η ΕΙΤΗΣΕΕ θεωρεί ανέφικτο τον οικονομικό στόχο αυτό, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς. 

Η απόφαση του ΣτΕ  “καθιστά επιτακτική και αναγκαία τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας προκήρυξης των σχετικών αδειών και η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία του νομικού πλαισίου που θα εγγυάται τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με όρους νομιμότητας», κατέληξε ο Ν. Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: