12.2.15

Συμφωνία «ισχύος» Nova-Παναθηναϊκού ως το 2017

Νέος γύρος στην απόκτηση το αθλητικών δικαιωμάτων. Η Nova πρόλαβε εγκαίρως και επέκτεινε τη  συνεργασία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τα κανάλια Novasports. H συμφωνία αφορά στην τηλεοπτική κάλυψη των εντός έδρας αγώνων του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα της Basket League, για τις σεζόν 2015-2016 και 2016-2017. Με τον τρόπο αυτό η Nova «απαντά»  στην κίνηση του ΟΤΕ TV να αποκτήσει τα δικαιώματα του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2014-15. Απομένει η διεκδίκηση των υπολοίπων ομάδων της Basket League  οι αγώνες των οποίων μεταδίδονται από τη Nova.


Η Κατερίνα Κασκανιώτη, ανώτερη διευθύντρια περιεχομένου και πλατφόρμας της Forthnet, τόνισε πως «η ομάδα του Παναθηναϊκού κατέχει μία ξεχωριστή θέση στο Ελληνικό μπάσκετ, και δεν θα μπορούσε να λείπει από τα κανάλια Novasports, που στηρίζουν και αναδεικνύουν το Ελληνικό μπάσκετ μέσα από άρτιες τηλεοπτικές μεταδόσεις και με την υποστήριξη της κορυφαίας δημοσιογραφικής μας ομάδας».  Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κος. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε πως “ο στόχος μας είναι κοινός κι αφορά στην ανάδειξη του Ελληνικού μπάσκετ που αναμφισβήτητα αποτελεί το Εθνικό σπορ των Ελλήνων”.


Εκτός από το μπάσκετ, υπάρχει και το Ποδόσφαιρο, όπου η κατάκτηση των τελευταίων ετών είναι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της  Super League. Στο τραπέζι της συζήτησης έχει κατατεθεί η ιδέα της επέκτασης της συμφωνίας για δύο ακόμη χρόνια μέχρι τη σεζόν 2018-19, με την παράλληλη μείωση των ομάδων σε 14. Είναι μια συζήτηση που ίσως καθορίσει και την πορεία της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: