20.2.15

Με το βλέμμα στο Eurogroup οι «μνηστήρες» της Nova


 Τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας και λοιπών ευρωπαϊκών  δυνάμεων αναμένουν ο ΟΤΕ και η συμμαχία των Vodafone-WIND για να δουν αν θα προχωρήσουν στην κατάθεση κύριας πρότασης για τη Nova προς τη διοίκηση της Forthnet. Τα πάντα έχουν “παγώσει” εξαιτίας των διαβουλεύσεων, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις από τους ενδιαφερόμενους…



Ο ΟΤΕ ήταν εκείνος που άνοιξε το χορό το περασμένο Καλοκαίρι με την κατάθεση μή δεσμευτικής πρότασης για τη  Nova, προκαλώντας την αντίδραση των Vodafone-WIND που έχοντας αποκτήσει το 40% της Forthnet προχώρησαν σε αντίστοιχη κίνηση. Ακολούθησε η διαδικασία της οικονομικής αξιολόγησης της Nova και οι διεργασίες σταμάτησαν λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών το Δεκέμβριο του 2014. Το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις των 3 εταιρειών για την καταβολή  ψηφιακού μερίσματος, έχουν κάνει τους ενδιαφερόμενους ακόμη πιο συντηρητικούς.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ, το σχέδιο χαράσσεται στην Αθήνα, αλλά οι τελικές αποφάσεις έχουν την έγκριση της Deutsche Telecom. Η επιλογή για τη διάθεση μερίσματος στους μετόχους, αντί για την υλοποίηση προγράμματος επενδύσεων ίσως να είναι μια ένδειξη. Έχοντας τη συμφωνία  για το  Champions League και το  Europa League για την επόμενη 3ετία, είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τη Nova, η οποία έχει τώρα ως πρώτο στόχο την έγκαιρη ανανέωση της σύμβασης με τη Super League ως το 2019. 

 Από την άλλη πλευρά,  η αγγλική μητρική της Vodafone διαθέτει κεφάλαια για να κινηθεί προς τη Forthnet, αλλά οι κινήσεις της είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: