7.1.15

"Ειδική" ανησυχία για το φόρο τηλεόρασης

Short stories07.01.2015

Φόρος: Μετέωρο παραμένει το θέμα της επιβολής του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015, καθώς η κυβέρνηση δεν μερίμνησε ώστε να ανασταλεί η εφαρμογή του, όπως είχε συμβεί όλες τις άλλες φορές, από το 2010 και μετά. Η διάταξη  προβλέπει την επιβολή φόρου 20% σε κάθε διαφήμιση στην τηλεόραση, αλλά για να εφαρμοστεί πρέπει να προηγηθεί απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με την οποία θα καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του φόρου.


ΕΣΗΕΑ: Ο γενικός γραμματέας  Ενημέρωσης, Στέλιος Στεφάνου ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση της επίσης δημοσιογράφου, Σοφίας Βούλτεψη. Το σενάριο να αναλάβει η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μ. Αντωνιάδου δεν προχώρησε για πρακτικούς λόγους.

Nova: Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για πρόκριση και από τη φάση των «32» του Eurocup έρχεται στα κανάλια Novasports.  Η πρώτη συνάντηση του ΠΑΟΚ είναι απόψε με τη Λιμόζ (21:30, NS3-NovaGO), ενώ οι αναμετρήσεις συνεχίζονται ως και τις
10-11 Φεβρουαρίου.


ΕΡΤ: Στη δέσμευση πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει τους όρους με τους οποίος η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκλεισαν την ΕΡΤ, προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με συνέντευξή της στο «Βήμα».  


Δεν υπάρχουν σχόλια: