30.1.15

«Τρίτος δρόμος» στη συνδρομητική τηλεόραση



Συνεχίζεται το παιχνίδι των καθυστερήσεων στη συνδρομητική τηλεόραση. Έξι μήνες μετά την πρώτη κρούση του ΟΤΕ  στη Forthnet για τη Nova και την ανταπάντηση των Vodafone-WIND με δική τους προσφορά, η κατάσταση παραμένει η ίδια χωρίς μεγάλες ανατροπές. Η αξιολόγηση της Nova έχει απολογηθεί από τις δύο πλευρές, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω κινήσεις παρά μόνο ...διοχετεύσεις περί μειωμένων  προσφορών σε συνάρτηση με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας , η οποία επίσης δεν έχει αλλάξει.


Η μόνη σοβαρή κίνηση που έγινε το προηγούμενο διάστημα είναι η απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League και του  Europa League από τον ΟΤΕ TV, έναντι ποσού που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Η Nova έχασε τα δικαιώματα, αλλά και από το βάρος μιας νέας οικονομικής συμφωνίας. Αντιθέτως, ο ΟΤΕ καλείται να αυξήσει τους συνδρομητές του για να καλύψει το κόστος των δύο διοργανώσεων για τα επόμενα 3 χρόνια.


 Στο σημείο αυτό περιμένει η  Nova έχοντας το «όπλο» των 500.000 συνδρομητών σε συνδυασμό με την οικονομική της κατάσταση. Η  Forthnet «βλέπει» και προς την πλευρά των τραπεζών, αλλά και προς την Emirates International Telecoms που κατέχει το 40% των μετοχών της και αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις.  Η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην Ευρώπη, αλλά και το ξεκαθάρισμα στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ, που θα επαναπροσδιορίσουν το τοπίο και στη συνδρομητική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: