30.1.15

«Τρίτος δρόμος» στη συνδρομητική τηλεόρασηΣυνεχίζεται το παιχνίδι των καθυστερήσεων στη συνδρομητική τηλεόραση. Έξι μήνες μετά την πρώτη κρούση του ΟΤΕ  στη Forthnet για τη Nova και την ανταπάντηση των Vodafone-WIND με δική τους προσφορά, η κατάσταση παραμένει η ίδια χωρίς μεγάλες ανατροπές. Η αξιολόγηση της Nova έχει απολογηθεί από τις δύο πλευρές, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω κινήσεις παρά μόνο ...διοχετεύσεις περί μειωμένων  προσφορών σε συνάρτηση με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας , η οποία επίσης δεν έχει αλλάξει.


Η μόνη σοβαρή κίνηση που έγινε το προηγούμενο διάστημα είναι η απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League και του  Europa League από τον ΟΤΕ TV, έναντι ποσού που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Η Nova έχασε τα δικαιώματα, αλλά και από το βάρος μιας νέας οικονομικής συμφωνίας. Αντιθέτως, ο ΟΤΕ καλείται να αυξήσει τους συνδρομητές του για να καλύψει το κόστος των δύο διοργανώσεων για τα επόμενα 3 χρόνια.


 Στο σημείο αυτό περιμένει η  Nova έχοντας το «όπλο» των 500.000 συνδρομητών σε συνδυασμό με την οικονομική της κατάσταση. Η  Forthnet «βλέπει» και προς την πλευρά των τραπεζών, αλλά και προς την Emirates International Telecoms που κατέχει το 40% των μετοχών της και αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις.  Η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην Ευρώπη, αλλά και το ξεκαθάρισμα στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ, που θα επαναπροσδιορίσουν το τοπίο και στη συνδρομητική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: