29.1.15

Επιστρέφει η ΕΡΤ, επανέρχεται το μπρίφινγκ

 Οι δύο στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναλαμβάνουν την επικοινωνία της κυβέρνησης. Ο Νίκος Παππάς είναι ο νέος υπουργός επικρατείας, έχοντας και την ευθύνη των ΜΜΕ και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, ως επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Το πρώτο μέλημα είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί πως η κυβέρνηση του θα ανοίξει ξανά το φορέα, αν και ως τώρα δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει στη νομική φόρμουλα, με την οποία θα συμβεί και ο χρόνος περνάει. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχουν κατατεθεί διαφορετικές προτάσεις για την επίσπευση των διαδικασιών πάντα με θεσμικό τρόπο. Ο Ν. Παππάς, σε ένα θέμα που γνωρίζει και έχει παρακολουθήσει από κοντά καλείται να λάβει αποφάσεις.  Μαζί με την ΕΡΤ αναμένεται να εξεταστεί και το ζήτημα  της λειτουργίας του ΑΠΕ.


Η κυβέρνηση με την επιλογή του Γ. Σακελλαρίδη θέλει να επαναφέρει την καθημερινή πολιτική ενημέρωση. Ο νέος εκπρόσωπος λίαν συντόμως, θα ενημερώνει καθημερινά τους πολιτικούς συντάκτες και θα απαντάει στις ερωτήσεις τους, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Δύσης.  Το μπρίφινγκ στην Ελλάδα τελείωσε επί εποχής Γ. Παπανδρέου, με εκπρόσωπο τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος είχε περιόρισε τις εμφανίσεις τους, ενώ στη συνέχεια τόσο, ο Σ. Κεδίκογλου όσο και η Σ. Βούλτεψη, αν και δημοσιογράφοι, δεν τόλμησαν να ενεργοποιήσουν αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: