24.1.15

Οι πολίτες επαναφέρουν την ΕΡΤ!



Με δεδομένη την εικόνα του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζουμε αύριο στην αναμέτρηση της 25 Ιανουαρίου για το μέλλον της χώρας. Η προεκλογική περίοδος που τελείωσε  χθες είχε ως χαρακτηριστικό την σχεδόν εξ’ ολοκλήρου  καμπάνια φόβου της ΝΔ στα αρνητικά της και τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων ως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μια μέρα πριν κλείσουν οι κάλπες,  στα θετικά.


Την Κυριακή το λόγο έχουν οι  πολίτες στις κάλπες και το τηλεκοντρόλ.  Στο Star  ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Μαρά Ζαχαρέα, έχοντας τον αέρα της προηγούμενης νίκης στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Στο Alpha, το επίσης πετυχημένο δίδυμο  του Αντώνη Σρόιτερ και της Έλλης Στάη. Το MEGA θα δοκιμάσει στον αέρα τη νέα του τριπλέτα, με Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρη και Νίκο Ευαγγελάτο, ενώ ο ΑΝΤ1 θα στηριχθεί στη Μαρία Χούκλη. Όλοι οι ιδιωτικοί σταθμοί, όπως και η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσουν στις 7.00 τα exit polls  των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Την εκλογική βραδιά στη ΝΕΡΙΤ θα παρουσιάσουν η  Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Φάνη Παπαθανασίου. Το αποτέλεσμα της κάλπης, σε περίπτωση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει και το τέλος του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ και την επαναφορά της ΕΡΤ στις οθόνες. Το ίδιο θα συμβεί αν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.  Η ΕΡΤ θα επανέλθει άμεσα με την ακύρωσης της προηγούμενης υπουργικής απόφασης που την καταργούσε, ενώ θα χρειαστεί νόμος ή τροπολογία που στη συνέχεια θα καταργεί τη ΝΕΡΙΤ.  Και τέλος έναν άλλος νέος νόμος που θα έρθει μετά από καιρό θα προσδιορίζει την αποστολή της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: