17.1.15

Η (ελεύθερη) ΕΡΤ3 κατεβαίνει στις εκλογές



Η ΕΡΤ δεν εκπέμπει, η ΕΡΤ3 όμως κατεβαίνει! Με δύναμη από τη Θεσσαλονίκη, η ΕΡΤ των εργαζομένων με τη συνδρομή της ΠΟΣΠΕΡΤ εκπέμπει πλέον σε δύο συχνότητες στην Αττική καλύπτοντας το 68% της χώρας. Η εκπομπή αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργικού συμβούλου, Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος ζήτηση από τη Διακομματική Επιτροπή που εποπτεύει  κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να σταματήσει η μετάδοση της ΕΡΤ3.


Οχτώ μέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η σύγκρουση κορυφώνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει δεσμευτεί για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση. Μέχρι όμως τότε, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης  της πολιτικής ισορροπίας στην τηλεόραση, οι εργαζόμενοι στην ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 , παρεμβαίνουν στην εκλογική αναμέτρηση. Η ιδιωτική τηλεόραση, με διαφοροποιήσεις, υποστηρίζουν τα κόμματα του Μνημονίου, ενώ παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνεχίζουν το εμπάργκο στην κυβερνητική ΝΕΡΙΤ.


Οι τεχνικοί  της ΕΡΤ3 κατάφεραν  να καλύψουν το 68% της χώρας. Στην Αττική από τις συχνότητες 34 και 58 και  από διαφορετικά σημεία εκπομπής σε Ρέθυμνο, Χανιά, Πάτρα, Θεσσαλία, Λαμία και φυσικά στη Θεσσαλονίκη! Εκτός Ελλάδας η ΕΡΤ εργαζομένων εκπέμπεται και δορυφορικά μέσω του Intelsat 19 σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και ιντερνετικά μέσω του www.ertopen.com της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η Ομοσπονδία των εργαζομένων της ΕΡΤ, βγάζει στον αέρα, το Πρώτο πρόγραμμα από τους 91,8 MHz  και το Δεύτερο Πρόγραμμα στους 106,5 MHz.

Δεν υπάρχουν σχόλια: