1.11.14

Το νέο “μπραντεφέρ” ανάμεσα σε Nova και ΟΤΕ TV



Νέα πεδία μάχης στη συνδρομητική και όχι μόνο τηλεόραση. Το επόμενο διάστημα μια σειρά από πρωταθλήματα και διοργανώσεις  θα …δημοπρατηθούν και οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι ΟΤΕ και Nova θα κληθούν αναπόφευκτα να δώσουν μάχη.


Ο φιλόδοξος ΟΤΕ μετά την επικράτηση του στο  διαγωνισμό της  TEAM για το  Champions League και το  Europa League της περιόδου 2015-2018 αντί τιμήματος που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ έχει μπροστά του δύο σημαντικά πρωταθλήματα. Θέλει να διατηρήσει την 1η και τη 2η κατηγορία της  Μπουντεσλίγκα που είναι τα πρώτα που κατοχύρωσε όταν πέρασε υπό τον έλεγχο της  Deutsche Telecom. Ταυτόχρονα θέλει να κρατήσει και το Ισπανικό Πρωτάθλημα, το οποίο είναι μαζί με τη Γερμανικό στην κορυφή της Ευρώπης. Η Nova θα δοκιμάσει την τύχη της και στα δύο και ελπίζει πως θα κάνει την έκπληξη. Το μεγάλο στοίχημα είναι η Premier League, την οποία κατάφερε ο ΟΤΕ να πάρει από τη Nova, με ένα 3ετές συμβόλαιο που τελειώνει το 2016. Η δημοπράτηση των δικαιωμάτων θα γίνει, όπως είναι λογικό την επόμενη χρονιά.


Μπροστά μας είναι και το Euro 2016 στη Γαλλία. Η CAA Eleven για λογαριασμό της UEFA, τροποποίησε τη διαδικασία εκχώρησής των δικαιωμάτων της σημαντικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αναζητώντας έσοδα από τη συνδρομητική τηλεόραση. Ήδη , ο ΟΤΕ και η ΝΕΡΙΤ έχουν τα δικαιώματα των προκριματικών, με την τηλεόραση της κυβέρνησης να έχει υποβάλει πρόταση και για την τελική φάση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: