24.10.14

Θέλει και το Γερμανό του και τον Ισπανό του!


Πλώρη για την ανανέωση του Ισπανικού και του Γερμανικού Πρωταθλήματος βάζει ο ΟΤΕ TV. Η συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ ακολουθώντας μια πολιτική επέκτασης θέλει να εδραιώσει τη θέση που έχει κατακτήσει ...στην Ευρώπη, «συλλέγοντας» τα δικαιώματα των δημοφιλέστερων πρωταθλημάτων.


Το επόμενο διάστημα ο ΟΤΕ που μεταδίδει ήδη τους αγώνες των δύο σημαντικών πρωταθλημάτων θα αναμετρηθεί εκ νέου με τη Nova στο μέτωπο των δικαιωμάτων και ελπίζει πως θα τα διατηρήσει. Έχει ήδη πετύχει μια νίκη με ακριβό βέβαια τίμημα , ύψους 105-120 εκατ. ευρώ, αποκτώντας το  Champions League και το  Europa League της επόμενης 3ετίας (2015-18). Διαθέτει ακόμη  το Αγγλικό και το  Ιταλικό Πρωτάθλημα, τη  Football League και το Κύπελλο Ελλάδας και ακόμη τα  Κύπελλα Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας και Βραζιλίας) παράλληλα με  τη μετάδοση των προκριματικών αγώνων του Euro 2016. Έχει συσφίξει τις σχέσεις του με την ΑΕΚ στο Ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, ενώ για πρώτη φορά πήρε και τα δικαιώματα της ΚΑΕ Ολυμπιακός στη  Basket League, ενώ η Nova έχει τα δικαιώματα των υπολοίπων ομάδων.


Όλος αυτός ο πρωταθλητισμός γίνεται για τη συγκέντρωση συνδρομητών, οι οποίοι έχουν υπερβεί τους 300.000 έχοντας ως κίνητρο το χαμηλό αντίτιμο σε σχέση με τη Nova. Στο βάθος όμως υπάρχει πάντα ο ανταγωνισμός με τη συνδρομητική πλατφόρμα της Forthnet, στην οποία έχει καταθέσει μή δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Nova με τους 500.000 συνδρομητές, έχοντας απέναντί του την προσφορά των Vodafone-WIND για την εταιρεία . Κι αυτή είναι η ουσία του “μπραντεφέρ” στα τηλεοπτικά δικαιώματα που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: