28.9.14

Στη συνδρομητική TV το Champions League στην Ισπανία


Μια πλατφόρμα και ένα ελεύθερο κανάλι για ένα αγώνα. Στην Ισπανία η TEAM  παραχώρησε όλα τα δικαιώματα  του  Champions League  για την 3ετία (2015-2018) στην εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης  Gol T και την αποκλειστική ζωντανή μετάδοση 1 αγώνα  από το ΑΝΤΕΝΑ 3 κάθε βράδυ Τρίτης. Πρόκειται για μια νέα εμπορική “συνταγή”;


Στην Ισπανία τα  δικαιώματα ήταν μοιρασμένα ανάμεσα στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα  TVE, το καταλανικό δημόσιο δίκτυο  TV3 και την πλατφόρμα  Digital Plus(πρώην  Canal Plus). Στην Ελλάδα τα δικαιώματα ήταν επίσης μοιρασμένα σε τρία δίκτυα, την ΕΡΤ (νυν ΝΕΡΙΤ)  τη  Nova και τον ΑΝΤ1. Με το μοντέλο αυτό υπήρχουν  ως το τέλος της σεζόν 2014-15 τουλάχιστον δύο ελεύθεροι αγώνες και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια τόσο του  Champions League όσο και του  Europa League ζωντανά από τη  Nova.



Ο νέος κύκλος διεκδίκησης των δικαιωμάτων για την επόμενη 3ετία έχει ειδικό βάρος.  Διεξάγεται εν μέσω της πρόταση του ΟΤΕ για την εξαγορά της Nova από τη  Forthnet και εκείνης των  Vodafone-WIND για την πλειοψηφία των μετοχών της πρώτης σε απήχηση εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον στον  πρώτο κύκλο υποβολής των προτάσεων  συμμετείχαν , η Nova,  ο ΟΤΕ TV, ο ΑΝΤ1 και η ΝΕΡΙΤ.  Χθες, Παρασκευή ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος χωρίς να είναι γνωστό, αν πέρα από τους δύο “σίγουρους” Nova και ΟΤΕ, ακολούθησαν και τα δύο ελεύθερα δίκτυα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: