30.9.14

Τα ξαναλένε στο MEGA για τις ειδήσεις



Σήμερα η νέα συζήτηση των μετόχων του MEGA για το δελτίο ειδήσεων και τον ενημερωτικό τομέα. Χθες είχε ...πρεμιέρα το νέο δελτίο με σκηνικά στη λογική του  BBC, παρουσιάστρια τη Μαρία Σαράφογλου και σχολιαστή το Γιάννη Πρετεντέρη. Το γεγονός όμως πως δεν διαφημίστηκε η έναρξη του, και τα λάθη που έγιναν στον αέρα φανερώνουν το μεγάλο άγχος που επικρατεί στο (άλλοτε;) Μεγάλο Κανάλι.


Για πρώτη φορά στην ιστορία του Τηλέτυπου, οι μέτοχοι της εταιρείας δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το πρόσωπο που θα έχει τον πρώτο ρόλο στον ενημερωτικό τομέα, αν και έχουν περάσει 3 μήνες διαπραγματεύσεων! Ο Φώτης Μπόμπολας εξακολουθεί να θέτει βέτο για την παραμονή του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ζητάει την αντικατάσταση του, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Ακόμη όμως και να υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, είναι σαφές πως θα τελεί υπό διαρκή επιτήρηση τουλάχιστον από την πλευρά του Πηγάσου. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον από την μεριά του Φώτη Μπόμπολα υπάρχει πρόταση για έναν άλλο διευθυντή και άλλη παρουσιάστρια. 


Το μεγάλο ζήτημα  για το MEGA είναι η επιστροφή του δελτίου  στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, με την παράλληλη επιδίωξη για την άνοδο  του προγράμματος. Από εδώ και πέρα κάθε λάθος στο δελτίο ειδήσεων μετράει ακριβά, διότι το κανάλι πιέζεται ώστε να αντεπεξέλθει στον υψηλό δανεισμό που έχει στις τράπεζες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: