13.9.14

Σε τροχιά διάλυσης η ΝΕΡΙΤΔιπλή σοκ στη ΝΕΡΙΤ. Η χθεσινή παραίτηση του καθηγητή  Δημήτρη Προκοπάκη και του δημοσιογράφου Ροδόλφου Μορώνη από τη διοίκηση της εταιρείας εξαιτίας των πιέσεων που δέχονταν από την κυβέρνηση, φανερώνουν το μέγεθος του ελέγχου που ασκείται στο Ραδιομέγαρο από την κεντρική εξουσία.  Για τη δυνατότητα που έχει η κυβέρνηση να ελέγχει απόλυτα  τον τρόπο λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, διαμαρτυρόταν με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, πριν από  ένα  μήνα και η EBU.


Το επιχείρημα με το οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκλεισαν την ΕΡΤ ήταν πως επρόκειτο για μια «αμαρτωλή ραδιοτηλεόραση» και πως στη θέση του θα δημιουργούσαν μια «νέα ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση». Πρόκειται βέβαια για ψέμα τεραστίων διαστάσεων. Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Ροδόλφος Μορώνης υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους καθώς έβλεπαν με τα μάτια τους να παρακάμπτονται από ένα άλλο «παράκεντρο» εντός του Ραδιομεγάρου, το οποίο λάμβανε απευθείας εντολές από το Μέγαρο Μάξιμου. Πρόκειται για πρώην συμβούλους και εργαζόμενους της ΕΡΤ που έσπευσαν, μετά το λουκέτο να στήσουν τη ΔΤ, υπό το καθεστώς ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών και διατήρησαν και στη ΝΕΡΙΤ τις θέσεις και την ισχύ τους.


“Mε τις νοοτροπίες που βλέπω να επικρατούν, δεν πρόκειται να γίνει ούτε ανεξάρτητος, ούτε ποιοτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας (η ΝΕΡΙΤ). Και δεν έχω κανένα λόγο να προσπαθώ ματαίως...” δήλωσε στο www.thetoc.gr, o παραιτηθείς Ρ. Μορώνης, υπονοώντας το μέγεθος του ασκούμενου κυβερνητικού ελέγχου. Με την ΝΕΡΙΤ να μην έχει προσωπικό και πρόγραμμα  και να λειτουργεί ως μηχανισμός μνημονιακής προπαγάνδας,  στην Ελλάδα πλέον δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως υφίσταται δημόσια τηλεόραση. Και το ζήτημα είναι πως με αυτά τα δεδομένα θα πάει η χώρα σε εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: