2.7.14

Καταρχήν συγχώνευση της Multichoice με τη Forthnet Media Holdings

ShortStories 01.07.2014

Forthnet: Τη συγχώνευση της Multichoice με τη  Forthnet Media Holdings αποφάσισαν τα ΔΣ των δύο εταιρειών του ομίλου  Forthnet, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη. Με την προτεινόμενη συγχώνευση, η διοίκηση της  Forthnet  εκτιμά πως θα μειωθεί το λειτουργικοί κόστος και θα απλοποιηθεί η εταιρική δομή, ενώ έχει και την προ-έγκριση των τραπεζών. Η εκτίμηση του ομίλου είναι πως η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί εντός του 3ου τριμήνου, εφόσον ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρχές.


Προθεσμία: Το αργότερο 3 μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (14 Ιουλίου 2014) έχουν τη δυνατότητα οι δημοσιογράφοι να καταθέσουν τη δήλωση “πόθεν έσχες”.
Αξιολόγηση: “Το δημοσιογραφικό λειτούργημα, όπως προστατεύεται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν μπορεί να υπαχθεί σε διατάξεις περί αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών” αναφέρουν  τα ΔΣ των ομοσπονδιών και των ενώσεων σε ανακοίνωσή τους.


ΝΕΡΙΤ: Στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων δημοσιογράφων της πρώην ΔΤ, οι οποίοι αμείβονται από το υπ. Οικονομικών, προχωράει η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: