10.7.14

Ακριβαίνει και η ζωή του τηλεθεατή....



Υπό διαμόρφωση για μια ακόμη φορά βρίσκεται ο χάρτης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ο ΟΤΕ εμφανίζεται διατεθειμένος να επενδύσει επιπλέον χρήματα στη συνδρομητική έχοντας στο στόχαστρο το  Champions League και το  Europa League, ενώ ταυτόχρονα έχει κάνει τη μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της nova  από τη Forthnet. Για πρώτη φορά διαφαίνεται η τάση ένα πολύ μεγάλο μέρος των αθλητικών γεγονότων να «κλειδωθεί» στη συνδρομητική τηλεόραση.


Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το κλείσιμο της ΕΡΤ, προσπάθεια που ξεκίνησε με το  Champions League! Οι καταγγελίες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και του Σίμου Κεδίκογλου, ως βουλευτή της ΝΔ, για τη συμφωνία ΕΡΤ- TEAM προκάλεσαν εισαγγελική έρευνα, όμως τελικά δεν διαπιστώθηκε καμία ευθύνη στη διοίκηση της πρώην κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δεν δείχνει να θέλει να εμπλακεί ξανά με την απόκτηση  των δικαιωμάτων, πολύ δε περισσότερο όταν ο προϋπολογισμός των 90 εκατ. ευρώ δεν φτάνει για να καλύψει άλλες ανάγκες. Παράλληλα οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αδυνατούν με εξαίρεση τον ΑΝΤ1 που έχει τα δικαιώματα του  Europa League  να διεκδικήσουν τους αγώνες αυτούς, καθώς η διαφήμιση δεν αρκούσε να καλύψει το κόστος τις καλές εποχές.


Συνεπώς ενισχυμένη από τις καραμπόλες αυτές βγαίνει η συνδρομητική τηλεόραση, δηλαδή ο ΟΤΕ  TV και η Nova που έχουν τα κεφάλαια για να αγοράσουν δικαιώματα. Το βάρος πέφτει στο θεατή που ενώ στο παρελθόν πλήρωνε στην ΕΡΤ 4,20 ευρώ το μήνα, σε λίγο καιρό θα πρέπει να καταβάλει ένα 15πλάσιο ποσό για τους ίδιους αγώνες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: