25.7.14

Προδιάθεση για μονοπώλιο!



Τη μερίδα του λέοντος στα τηλεοπτικά δικαιώματα “απειλεί” να συγκεντρώσει η συνδρομητική τηλεόραση.  Το τελευταίο διάστημα το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, περνάνε στη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς η ελεύθερη δεν διαθέτει πλέον τα σχετικά κεφάλαια, ενώ η ΕΡΤ δεν λειτουργεί πλέον.


Το  Champions League είναι στη Nova όπως και το  Europa  League και την επόμενη σεζόν. Οι ελεύθεροι αγώνες μεταδίδονται από τη ΝΕΡΙΤ και τον ΑΝΤ1, πλην όμως η κυβερνητική τηλεόραση δεν δείχνει να θέλει να συμμετέχει στην κούρσα των δικαιωμάτων που εκπροσωπεί η TEAM. Προς το παρόν μόνο ο ΑΝΤ1 δείχνει να ενδιαφέρεται για το  Europa League και τη σεζόν 2015-2018

 Η Εθνική Μπάσκετ είναι ήδη στον ΟΤΕ και οι αγώνες της μεταδίδονται παράλληλα από τον ΑΝΤ1, αν και μέχρι πρότινος τα δικαιώματα του Mundobasket και του   Eurobasket ανήκαν στην ΕΡΤ.  Ο ΟΤΕ παράλληλα έχει τους προκριματικούς αγώνες της Εθνικής για το  Euro2016 και το  Μουντιάλ του 2018 , χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί το ελεύθερο κανάλι που θα μεταδίδει τους αγώνες. Ίσως τελικά αυτή την αποστολή να την αναλάβει η ΝΕΡΙΤ, για να μην μείνει η Εθνική Ποδοσφαίρου χωρίς στέγη.



Το ερώτημα που υπάρχει είναι τι θα γίνει σε μια ενδεχόμενη εξαγορά της Nova από τον ΟΤΕ.  Η συμφωνία αυτή θα είναι πολύ δύσκολο να περάσει και να πάρει πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αν λοιπόν δημιουργηθεί μια εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, θα υπάρχουν μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά, με τη δυνατότητα συγκέντρωσης όλων των δικαιωμάτων των αθλητικών γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: