11.6.14

WIND και Vodafone συμπράττουν στη Forthnet




Μετοχική κινητικότητα στη Forthnet . Η επόμενη μέρα βρίσκει τις δύο ανταγωνιστικές εταιρείες WIND και Vodafone να συμφωνούν για την ισοκατανομή των ποσοστών τους, συγκεντρώνοντας από κοινού το 40% της μεγαλύτερης εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον για τη Forthnet  κορυφώνεται, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή τάση που θέλει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να επενδύουν στη συνδρομητική τηλεόραση.



Η συμφωνία των δύο πλευρών της 4ης Ιουνίου 2014, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Forthnet  στο χρηματιστήριο αναφέρει  πως η Vodafone Ελλάδος απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης  (option) για την απόκτηση 14.584.853 κοινών μετοχών της Forthnet που  ανήκουν στην κυριότητα της WIND και αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,25% του  συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.  Αυτό το δικαίωμα προαίρεσης (option) μπορεί να εξασκηθεί κατά τη
συμπλήρωση ενός έτους από την ημερομηνία υπογραφής της άνω
συμφωνίας. 

Στην περίπτωση  που υλοποιηθεί όπως άλλωστε αναμένεται η συμφωνία το ποσοστό συμμετοχής της Vodafone στη Forthnet θα ανέλθει σε  19,75% από 6,51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Και αντίστοιχα θα περιοριστεί σε 19,75% από 33% που κατέχει σήμερα. Κοινώς οι δύο εταιρείες θα κατέχουν από κοινού σχεδόν  το 40% της Forthnet έχοντας απέναντί τους την αραβική Emirates International Communications με περίπου 46% και το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας  με 5%. Η σύμπραξη αυτή  αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο μεταξύ των μετόχων για την ...κατάληψη της πλειοψηφίας των μετοχών της Forthnet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: