28.6.14

Εγκρίνεται η απόκτηση της ONO από τη Vodafone στην Ισπανία


Στην  Ελλάδα  ο ΟΤΕ στρέφει το ενδιαφέρον του προς τη Nova, στην Ισπανία η  Vodafone εξαγοράζει την  εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης ONO έναντι ποσού 7,2 δισ. ευρώ. Οι κινήσεις της Vodafone σε Ισπανία και Γερμανία, με επενδύσεις στην καλωδιακή τηλεόραση, δείχνουν τις διαθέσεις του ομίλου για τις επόμενες του επενδύσεις.  Στη χώρα μας , η  Vodafone, μέσω της  WIND έχει συμφωνήσει να αποκτήσει το 19,75% της  Forthnet,η οποία έχει τον πρώτο λόγο στην συνδρομητική τηλεόραση.



Το Reuters μετέδωσε πως οι ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ και της Ισπανίας έδωσαν το πράσινο φως για τη συμφωνία διαπιστώνοντας πως δεν υπάρχει ζήτημα συγκέντρωσης στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ONO τον περασμένο Μάρτιο. Η Vodafone θα ξεκινήσει άμεσα την αναδιοργάνωση της ONO, έχοντας απέναντί της την Telefonica. Η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών έχει ήδη αποκτήσει κυρίαρχη θέση στη συνδρομητική τηλεόραση, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του Canal+.


Η ONO «μετράει»  μερικά εκατομμύρια ...συνδρομητών. Διαθέτει 1 εκατ. στην τηλεόραση, 1,3 πελάτες στο Internet 1,8 εκατ. στη σταθερή και 1,3 στην κινητή. Αν και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με το πηγή του Reuters  « δεν υπάρχουν θέματα, και η εξαγορά θα είναι εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς όρους ». Η  δημοσίευσή της απόφασης αναμένεται να γίνει έως τις 2 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: