11.4.14

Τελικός κυπέλλου για …λίγους;



Θα μεταδοθεί από ελεύθερο τηλεοπτικό σταθμό ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας; Αυτό που συνέβαινε μέχρι και πέρυσι δεν είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί και φέτος, καθώς ο ΟΤΕ TV εμφανίζεται αποφασισμένος να μεταδώσει τον τελικό αποκλειστικά από την πλατφόρμα του χωρίς να υπάρχει παράλληλη μετάδοση από ελεύθερο κανάλι.


Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς είναι σε ισχύ η  731/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναγνωρίζει ως «απολύτως άκυρη» την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ. Με βάση την απόφαση αυτή, παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην offshore εταιρεία Media Goal LTD. Τα δικαιώματα του Κυπέλλου κατέληξαν στον ΟΤΕ, αν και  το άρθρο 84 του νόμου 2725/99 απαγορεύει την αγορά των δικαιωμάτων του Κυπέλλου και των εθνικών ομάδων από διαμεσολαβητές.


Ο Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής του Χριστανοδημοκρατικού κόμματος κατέθεσε ερώτηση προς το υπουργείο Πολιτισμού- Αθλητισμού ζητώντας να ενημερωθεί για τον τρόπο που κατέληξαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης του Κυπέλλου Ελλάδος μέσω κυπριακής offshore στον ΟΤΕ Τ. ; Επιπλέον ζητάει να ενημερωθεί γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού δεν έχει ορίσει με σαφήνεια ποια γεγονότα θεωρούνται «μείζονος σημασίας», ώστε να μη μπορεί ο καθένας να αποκλείει τους Έλληνες πολίτες από το να έχουν πρόσβαση σε γεγονότα που συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Τέλος θέτει το ζήτημα αν “οι αρμόδιοι Υπουργοί να επέμβουν προκειμένου στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάει η χώρα μας και τις οποίες βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υψηλού ενδιαφέροντος αθλητικά γεγονότα και βεβαίως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος”.


1 σχόλιο:

nikos είπε...

μα καλά μια ζώη το έδειχνε η δημόσια τηλεόραση τον τελικό και τώρα το δείχνει ο οτε ? ας ελπίσουμε το ελληνικό κοινό θα μπορεί ελεύθερα να δει το ματς από την ελεύθερη τηλεόραση