9.4.14

Στο αυτόφωρο για την κρυφή κάμερα!



Ενεργοποίηση της  διαδικασίας του αυτόφωρου η χρήση του επίμαχου υλικού των κρυφών μαγνητοφωνήσεων του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής! Το υλικό αυτό, με την επίκληση του αδικήματος του άρθρου 157  του Ποινικού Κώδικα   για τη βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος, επί της ουσίας, απαγορεύει την αναπαραγωγή του υλικού στα Μέσα. Στην πρώτη περίπτωση της δημοσίευσης της συνομιλίας Μπαλτάκου- Κασιδιάρη, η διοχέτευση έγινε μέσω Ρώσικου site και στη συνέχεια αναπαρήχθη από τα τα media.


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αποστέλλοντας το φάκελο της μαρτυρίας του  Τ. Μπαλτάκου,  στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φακού, ζητάει την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας “εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού”. Η αυτόφωρη διαδικασία θα περιλαμβάνει και εν ενέργεια βουλευτές.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τη δυνατότητα των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων να γράφουν ελεύθερα επιλέγοντας εκείνα το είδος των αποδείξεων για να τεκμηριώσουν τα ρεπορτάζ τους και χτυπάει ευθέως το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης.


H Δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης» είναι  η φράση του Ελβετού φιλέλληνα Iωάννη-Ιάκωβου Mάγερ, την οποία έχει υιοθετήσει η ΕΣΗΕΑ στην κεντρική αίθουσα της, όπου πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις της. Το δικαίωμα αυτό επικαλούνται αυτοί που κατά δήλωσή τους- απεχθάνονται τη δημοκρατία για τη διοχέτευση των συνομιλιών που μαγνητοσκόπησαν κρυφά οι βουλευτές. Η περισσότερη δημοσίευση βέβαια δεν σημαίνει πως υπάρχει και περισσότερη δικαιοσύνη, πλην όμως οι απαγορεύσεις δεν επιτρέπουν ώστε να λειτουργήσει η δημοκρατία, χωρίς σκιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: