1.3.14

Μεγάλες και μικρές “χάρες” στους τηλεοπτικούς σταθμούς

Η νομιμοποίηση του τζόγου στις τηλεοπτικές οθόνες είναι ένα ακόμη ευνοϊκό μέτρο της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση φροντίζει με κάθε τρόπο όχι απλά να καλύψει το κενό που αφήνει στα έσοδα η ...εξαφάνιση της διαφήμισης, αλλά να δημιουργήσει και τις υποδομές για τον μελλοντικό έλεγχο της αγοράς.


Τα τηλεπαιχνίδια  με τις ...αστείες ερωτήσεις και τις πανάκριβες χρεώσεις επέστρεψαν στις τηλεοπτικές οθόνες, μετά και τη δημοσίευση του Κανονισμού  της Επιτροπής  Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων, γεγονός που σημαίνει έσοδα χωρίς κόπο. Προηγήθηκε, η αναστολή εφαρμογής του ειδικού φόρου τηλεόρασης (20% ανά διαφήμιση)  για την 1η Ιανουαρίου του 2015, αλλά και η παράταση της εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών και στην ψηφιακή  τηλεόραση, χωρίς άδεια, μέχρι να γίνει η προκήρυξη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε πως το καθεστώς αυτό αντιβαίνει τις διατάξεις του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση, μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που διορίζεται από το υπουργείο υποδομών, πραγματοποίησε το διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης, χωρίς να εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ. Επιπλέον, παρά το γεγονός πως στη δημοπρασία κατέθεσε πρόταση μόνο η  Digea, η  ΕΕΤΤ συνέχισε τη διαδικασία και προς έναντι ποσού 18,3 εκατ. ευρώ ανέθεσε στην εταιρεία τη μετάδοση του σήματος για 15 χρόνια.  Τέλος, η κυβέρνηση, ανανέωσε για μια ακόμη φορά τη θητεία του ΕΣΡ ως τον επόμενο Ιούλιο, παρά το γεγονός πως το ΣτΕ έχει αρκετές φορές κρίνει πως η διαδικασία αυτή αντιβαίνεις το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: