13.3.14

Κόμματα και κανάλια το 2013


Πόση ώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν ειδήσεις για τη συγκυβέρνηση; Σε ποιο κανάλι τα κόμματα έχουν τις υψηλότερές τους επιδόσεις και ποιος σταθμός τους διαθέτει λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο.


Η έκθεση πολυφωνίας για το 2013 του ΕΣΡ αποπειράται να δώσει μια εικόνα για το χρόνο των τηλεοπτικών κομμάτων στην τηλεόραση. Η καταγραφή δεν είναι πλήρης αφού κυρίως στηρίζεται στα στοιχεία που αποστέλλουν οι ίδιοι οι σταθμοί και στη συνέχεια σε δειγματοληπτική  έρευνα που κάνουν οι υπάλληλοι της Αρχής, αφού είναι γνωστό πως το σύστημα «Πανόπτης» παρουσιάζει τεχνικά ζητήματα. Με βάση αυτά τα δεδομένα η ΝΔ έχοντας συνολικά το 35,8% του χρόνου- έχει τον υψηλότερο ποσοστό τηλεοπτικής παρουσίας της,  στον πρώτο σε θεαματικότητα, ΑΝΤ1 με 43,5% και το χαμηλότερο της με 27,7% στο Μακεδονία TV.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μέσο χρόνο 24,1%,  έχει το υψηλότερο του μερίδιο, στο 30% του τηλεοπτικού χρόνου στο ίδιο κανάλι  το οποίο είναι στην τελευταία θέση της θεαματικότητας! Το χαμηλότερο του μερίδιο είναι στο Star με 20,8%. Το ΠΑΣΟΚ (12,5%) έχει περισσότερο χρόνο στο Mega με 15,6% και λιγότερο στον Alpha  με 9,3%.



Ο Σκάι δίνει περισσότερο χρόνο (7,1%) στη ΔΗΜΑΡ η οποία συνολικά συγκεντρώνει το 6,1%  του τηλεοπτικού χρόνου, ενώ ο ΑΝΤ1 έδωσε στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη το 5%. Οι ΑΝΕΛ έχουν στον ΑΝΤ1 το 2,8% και το υψηλότερο μερίδιο τους στο Μακεδονία με 5,2%. Το Mega δίνει στο ΚΚΕ  το 5,4% του χρόνου του και ο ΑΝΤ1 το 3,6%. Τέλος η ΧΑ είχε το υψηλότερο της ποσοστό στον Alpha με 10,1% και το χαμηλότερο στο Mega με 4,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: