15.2.14

Λέει …“γεια” στην εθνική ποδοσφαίρου το Mega




 Την  απόφαση να μην διεκδικήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της εθνικής ποδοσφαίρου  για τη σεζόν 2014-2018 (προκριματικοί Euro-Mundial)  φαίνεται να έλαβε το Mega. Μετά από πολυετή συνεργασία με την Εθνική Ποδοσφαίρου μεταδίδοντας τους αγώνες της, το Mega εμφανίζεται αποφασισμένο, μια βδομάδα πριν τη διεξαγωγή  του διαγωνισμού,  την επόμενη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου να αποσύρει το ενδιαφέρον του.



Ως αιτία για την αλλαγή της στάσης του Mega, αναφέρεται από ανώτερα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού, η αλλαγή του τρόπου ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των προκριματικών αγώνων για το Euro του 2016 και το Mundial του 2018. Η θυγατρική της UEFA , CAA Eleven ακολουθώντας τη συνταγή του  Champions League για την κεντρική διαχείριση των δύο προϊόντων ζητάει το 40% του τιμήματος, πριν τη μετάδοση των αγώνων. Στις επαφές που είχε στην Ελλάδα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς πρότεινε την πώληση δύο πακέτων. Των προκριματικών αγώνων της Εθνικής ποδοσφαίρου για το  Euro 2016 και το Mundial 2018 στην ελεύθερη τηλεόραση (Mega, ANT1, ΝΕΡΙΤ) και τους υπόλοιπους των άλλων εθνικών ομάδων στη συνδρομητική (OTE TV, Nova)


Στους όρους της συμφωνίας, η εταιρεία ζητάει εγγυητική επιστολή για το σύνολο του ποσού, , προκαταβολή 20% επί του τιμήματος κατά την υπογραφή της συμφωνίας και ενός επιπλέον 20% το Καλοκαίρι. Η οικονομική αυτή πρόταση αναμένεται να επιβαρύνει ...σε πρώτο χρόνο τα οικονομικά των εμπλεκομένων τηλεοπτικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: