3.1.14

“Έσπασε” το “αήττητο” του Mega στις ειδήσεις



Αλλαγή στη μάχη της τηλεοπτικής ενημέρωσης του κοινού; Το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τον περασμένο Δεκέμβριο, σκαρφάλωσε στην κορυφή  της θεαματικότητας με ποσοστό 22,1% , σπάζοντας την πρωτοκαθεδρία του Mega, η οποία ξεκίνησε το 2006.


 Το δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού, το Δεκέμβριο τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αν και στο σύνολο του 2013 παραμένει πρώτο. Η πτώση του, όμως που ξεκίνησε σταδιακά από το Σεπτέμβριο, συνεχίζεται με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την επιρροή που ασκεί στους πολίτες με την επιθετική υπεράσπιση του Μνημονίου. Ο  Alpha  συνεχίζει κι εκείνος την ανοδική του πορεία με ποσοστό 19,3% δείχνοντας πως έχει μπει ενεργά στο παιχνίδι τη ενημέρωσης. Το Star μετά την αλλαγή της ταυτότητάς του από το Σεπτέμβριο, το Δεκέμβριο συγκέντρωσε ποσοστό 13% και το δελτίο ειδήσεων του Σκάι έφτασε το 8,1%, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για το δελτίο της ΔΤ.


Που οφείλεται αυτή  η ανατροπή; Κούρασε η φιλομνημονιακή στάση των  σχολιαστών  του Mega; Ο κόσμος επιλέγει τη διακριτική στάση του δελτίο του ΑΝΤ1, χωρίς προσθήκες και φλυαρίες . Ή το αποτέλεσμα αυτό είναι συνέπεια της επιλογής των μετόχων του Mega  να σταματήσουν να επενδύουν στο πρόγραμμα, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στο δελτίο ειδήσεων για το οποίο πανηγύριζε, μέχρι πρότινος. Η βίαιη αλλαγή στην οποία έχει βρεθεί μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, είναι αδύνατον να μην επηρεάσει το κοινό ενός σταθμού που με συνέπεια υπερασπίζει την καταστροφή της ζωής των τηλεθεατών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: