5.1.14

Η επόμενη δόση του Champions League


Ποιος θα πληρώσει τις δόσεις για το Champions League; Στις 15 Ιανουαρίου 2014, με βάση την αρχική σύμβαση ΕΡΤ-ΤEAM, η πρώτη έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 5,4 εκατ. ευρώ για την δεύτερη  δόση της σεζόν 2013-14. Η ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης έπαψε να υπάρχει, ενώ ο πρώην πολιτικός της προϊστάμενος χαρακτήρισε τη σύμβαση σκαδαλώδη και την έστειλε στον εισαγγελέα. Στο ενδιάμεσο, ο Σίμος Κεδίκογλου, ως αρμόδιος υφυπουργός για την ΕΡΤ είχε ζητήσει την προσφυγή στη διαιτησία.


Στο ενδιάμεσο συνέβησαν δύο πράγματα. Ο Γκίκας Μάναλης, ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, εκτέλεσε τη συμφωνία ΕΡΤ-TEAM, και το ίδιο έπραξε με την ιδιότητα του ειδικού διαχειριστή της εταιρείας που έκλεισε η κυβέρνηση. Παράλληλα, το Συμβούλιο Εφετών, έθεσε την υπόθεση της άσκησης διώξεων για τη συμφωνία στο Αρχείο. Στο μεσοδιάστημα η ΔΤ, υπό το Γκίκα Μάναλη εξακολούθησε να μεταδίδει αγώνες του  Champions League και προφανώς, θα συνεχίσει να το κάνει , μέχρι να ενεργοποιηθεί η ΝΕΡΙΤ. Η ΔΤ θυμίζουμε πως εκπέμπει ύστερα από ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ, ως «δημόσια τηλεόραση» μέχρι να ξεκινήσει η ΝΕΡΙΤ, η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα εξέπεμπε από τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να θεσπίσει ανταποδοτικό τέλος 3 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου 2014, εκ των οποίων το 1,8 ευρώ θα πηγαίνει στην εταιρεία που δεν έχει ως και σήμερα ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν ως το Μάρτιο τα απαραίτητα έσοδα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για να αρχίσει να λειτουργεί πραγματικά η ΝΕΡΙΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: