15.1.14

Τα …“έχασε” η ΕΡΤ, τα βρήκε ο ΑΝΤ1



Μείζον θέμα προκύπτει για την ηγεσία της  ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ για ...χαμένα δικαιώματα που είχε εξασφαλίσει η ΕΡΤ πριν κλείσει. Η κανονική δημόσια τηλεόραση της χώρας πριν  τον «ξαφνικό θάνατό της, είχε εξασφαλίσει, εκτός από τους αγώνες του  Champions League και τις διοργανώσεις του  Eurobasket και Mundobasket, ως το 2015, με στόχο την κάλυψη των αγώνων της εθνικής μπάσκετ.   


Χθες, ο  ΑΝΤ1 και  επίσημα ανακοίνωσε την απόκτηση των δικαιωμάτων του Basketball World Cup 2014” της Ισπανίας και του “Eurobasket 2015” της Ουκρανίας. Ο ΑΝΤ1 θα έχει  τις ελεύθερες  μεταδόσεις και συνεπώς και την Εθνική μπάσκετ ενώ τις  υπόλοιπες αναμένεται να τις αναλάβει  ο ΟΤΕ  TV.

 Η ΕΡΤ πριν κλείσει με εντολή της κυβέρνησης, μέσω του τότε διαπραγματευτή της, Τζόνι Καλημέρη, είχε προχωρήσει σε προφορική συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου του δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων Eurobasket 2013 στη Σλοβενία, η οποία δεν εγκρίθηκε πότε από το ΔΣ της ΕΡΤ, το οποίο διεύθυνε ο Γκίκας Μάναλης. Το τουρνουά του περασμένου Σεπτεμβρίου πέρασε στον ΑΝΤ1  και τον OTE TV,  με το επιχείρημα πως δεν υπήρχε τον Ιούνιο που γίνονταν οι συζητήσεις με τη  FIBA , το διάδοχο σχήμα της ΕΡΤ. Όμως από τότε πέρασαν 7 μήνες, και  το υπουργείο Οικονομικών, έθεσε  σε λειτουργία τη ΔΤ και ταυτόχρονα η κυβέρνηση ψήφισε τον ιδρυτικό νόμο για τη ΝΕΡΙΤ.


Το ερώτημα είναι αν ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης (ΔΤ) ή ο  Γ. Προκοπάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, διεκδίκησαν τα δικαιώματα που είχε εξασφαλίσει προφορικά η ΕΡΤ. Στην περίπτωση του Champions League, όπου ο Σίμος Κεδίκογλου είχε κατάγγειλε ως αμαρτωλή τη σύμβαση ΤΕΑΜ-ΕΡΤ, ο Γκίκας Μάναλης, φρόντισε και την εκτέλεσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: