4.12.13

Νέοι κανόνες για τα τυχερά παιχνίδια στα ΜΜΕ

Στην Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων “στέλνει” τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς το ΕΣΡ. Στην υπόδειξη που εξέδωσε χθες ζητάει από τους σταθμούς “να μην προβάλουν τυχερά παίγνια χωρίς την απαιτούμενη διοικητική άδεια”, επιβάλλοντας  την διεξαγωγή απλών κληρώσεων μόνο από γραμμές αστικής χρέωσης.

Το ΕΣΡ δικαιολογεί τη παρέμβαση του αναφέροντας πως “παρά τις σχετικές επιταγές του νόμου, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί εξακολουθούν να προβάλουν άνευ της απαιτούμενης άδεια παίγνια, τα οποία έχουν χαρακτηριστικά τυχερών παιχνιδιών”. Πολλά εξ αυτών, σύμφωνα με το ΕΣΡ “έχουν τη μορφή απλών κληρώσεων με συμμετοχή μέσω γραμμών υψηλής χρέωσης”.

Ύστερα από  τροπολογία η διαδικασία διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών, στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, άλλαξε εκ νέου. Έτσι “προβλέπεται ειδική άδεια για κάθε παίγνιο ξεχωριστά, η οποία εκδίδεται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), μετά την σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και χορηγείται στον πάροχο που έχει την εκμετάλλευση των παιγνίων αυτών” . Στην άδεια αυτή περιλαμβάνονται και οι όροι διεξαγωγής του παιγνίου, η δομή του οποίου  περιλαμβάνει υποχρεωτικά τουλάχιστον δύο φάσεις. Η πρώτη  σχετίζεται μόνο με τις γνώσεις αυτών που συμμετέχουν στο παιχνίδι και η δεύτερη εξαρτάται από τον παράγοντα τύχη και αυτό μόνο μέσω κλήρωσης. Σημειώνεται πως αν υπάρχουν πέραν αυτών των δύο και άλλες φάσεις, αυτές δεν μπορούν να σχετίζονται με κληρώσεις.  Τέλος “τα παίγνια διεξάγονται πάντα σε πραγματικό χρόνο και απαιτείται η φυσική παρουσία του παρουσιαστή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: