27.11.13

Σε αναμονή το Mega για τον Ηλία Τσίγκα


 Θα συνεχίσει το Mega χωρίς τον Ηλία Τσίγκα; Ο μεγαλύτερος σταθμός της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό, μετά την παραίτηση προ 20 ημερών του Ηλία Τσίγκα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Αιτία  είναι το φλέγον ζήτημα της αναδιάρθρωσης του προγράμματος, μετά και την έξοδο του Π. Μπούτου σε συνδυασμό με νέες ενδεχόμενες απολύσεις.


Το Mega  χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση του προγράμματός του που αποτελούσε στο παρελθόν και το ισχυρό του χαρτί, πλην όμως για αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν τα σχετικά κονδύλια. Ο Ηλίας Τσίγκας στο τελευταίο ΔΣ,  προκάλεσε την έκπληξη των μετόχων που πιέζουν και για νέες περικοπές, έχοντας διαθέσει την τελευταία διετία το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, σε δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου.

Η παραίτηση αυτή  προκάλεσε αίσθηση, αλλά και στο παρελθόν ο υπό παραίτηση διευθύνων σύμβουλος του καναλιού έχει άλλες δύο φορές να συναινέσει σε πολιτικές που διαφωνούσε. Ορισμένοι εκ των μετόχων προσπαθούν να τον μεταπείσουν, άλλοι πάλι θεωρούν πως είναι η απαρχή για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του καναλιού.


Στο Mega έχουν μείνει τρεις κύριοι μέτοχοι.O Γιώργος Μπόμπολας (Πήγασος), ο Σταύρος Ψυχάρης (ΔΟΛ) και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, συμμετέχοντας μέσω off shore  εταιρειών. Το πρόβλημα του Mega παραμένει ο υψηλός του δανεισμός και οι συνεχόμενες ζημίες, και η απουσία άμεσων εσόδων που θα αλλάξουν τις ισορροπίες εντός του τηλεοπτικού σταθμού. Η παραίτηση του Ηλία Τσίγκα, που ακολουθεί εκείνη του Πέτρου Μπούτου από τη διεύθυνση προγράμματος, αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το Mega και την επιμονή των μετόχων για νέα μέτρα λιτότητας. Αλλά και κάτι ακόμη. Τα άλλα παιχνίδια των μετόχων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: