24.9.13

Μεταδόσεις με μολότοφ και μηνύσεις



Σε καθεστώς ανασφάλειας διεξάγονται οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων της SuperLeague . Η βία που υπάρχει έξω στην κοινωνία, διαπερνάει διαρκώς από τα ελληνικά γήπεδα, σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ανοχής.


Το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο της Λεωφόρου, μετά το τέλος του  αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ πέταξαν αρχικά δύο μολότοφ στο βαν εξωτερικών μεταδόσεων της Nova και ένας εξ αυτών, έβαλε μια τρίτη μέσα στο όχημα. Η ψύχραιμη αντιμετώπιση της επίθεσης από ένα τεχνικό, ο οποίος απομάκρυνε τη μολότοφ από το βαν, απέτρεψε τα χειρότερα.

 Η Nova κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου. Σε ανακοίνωση της, υπογράμμισε  πως “:οι εργαζόμενοι της Nova δέχθηκαν δολοφονική επίθεση και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα” και κάλεσε τον κόσμο του ποδοσφαίρου και την Πολιτεία “να αποδοκιμάσουν αυτές τις πρακτικές”. “Πριν από 20 ημέρες είχαμε αρμοδίως ενημερώσει τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και  την Super League για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις και πρακτικές  παραγόντων του ποδοσφαίρου που αναπαράγονταν από τα ΜΜΕ,  ενισχύοντας τις πιθανότητες να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις” σημείωσε, χαρακτηριστικά, η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο  διευθυντής καναλιών Novasports, Γιάννης Φουρνάρος, υποστήριξε, με δηλώσεις του, πως “ηθικός αυτουργός” της επίθεσης ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Σκάι και του Παναθηναϊκού, αντέδρασε καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Γ. Φουρνάρου. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός  σημείωσε ότι τα όσα “συνέβησαν ουδεμία σχέση έχουν είτε με την ομάδα μας είτε με τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη και ολοκληρώθηκε ομαλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: