22.6.13

Εκκένωση ή ανοιχτή ΕΡΤ;



Σε τροχιά σύγκρουσης οδεύουν κυβέρνηση, εργαζόμενοι και κόσμος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η ανακοίνωση των δύο πρωταγωνιστών του λουκέτου στην κερδοφόρο ΕΡΤ,  του Γιάννη Στουρνάρα και του Σίμου Κεδίκογλου, περί “απελευθέρωσης” ή εκκένωσης” του Ραδιομεγάρου,  αναζωπύρωσε την ένταση. Η ΠΟΣΠΕΡΤ απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, “Μολών Λάβε”, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι  από το χώρο.


Η κυβέρνηση για λόγους “πολιτικού εγωισμού”, έχοντας και την απόφαση του Τμήματος Αναστολών της  ΕΡΤ, θέλει να πιστοποιήσει το λουκέτο στην ΕΡΤ, μπαίνοντας και στην καρδιά της “αντίστασης”. Οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με την EBU και την υποστήριξη του κόσμου δηλώνουν πως θα παραμείνουν διασφαλίζοντας την περιουσία της ΕΡΤ και τις θέσεις εργασίας. Μπορεί να στείλει τα ΜΑΤ και στο Ραδιομέγαρο όπως συμβαίνει ήδη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Μουρούζη  και την Κατεχάκη ή θα αρχίσει να εκπέμπει ένα άλλο πρόγραμμα, από διαφορετικό σημείο;


Το κυβερνητικό λάθος που ξεκίνησε με το μαύρο και το «συμβολικό» λουκέτο συνεχίζεται με σοβαρές συνέπειες στη δημόσια εικόνα της χώρας, στην περιουσία του δημόσιου, από τα δικαιώματα που χάνει η ΕΡΤ και στους εργαζόμενους.  Η κυβέρνηση θεωρεί απολυμένους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και δηλώνει πως θα καταβάλει μέρος της αποζημίωσης υποσχόμενη 2.000 συμβάσεις κατά τη δίμηνη μεταβατική στάση. Οι εργαζόμενοι  θεωρούν πως αν απολυθούν, ακόμη και αν προσληφθούν μετά ως συμβασιούχοι κατά το μεταβατικό σχήμα δεν έχουν ούτε επίδομα ανεργίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: