18.6.13

ΣτΕ: Ανοίγει η ΕΡΤ


Μια πρώτη νίκη  του κόσμου που  συμπαραστάθηκε στην ΕΡΤ. Το ΣτΕ έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ και επιβάλει την επαναφορά όλων των προγραμμάτων της ΕΡΤ, ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2013
Με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλεται εν μέρει η κοινή υπουργική απόφαση του Σίμου  Κεδίκογλου και του Γιάννη Στουρνάρα με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έως τη δημιουργία νέου φορέα.

Η απόφαση του Κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπετα “ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ” και “ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές”. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Το Δημόσιο από την πλευρά του αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του Κ. Μενουδάκου.

Στη δίωρη ακροαματική διαδικασία οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ, Κωνσταντίνος Τοκατλίδης και Δημήτρης Περατάρης παρόντος και του Προέδρου της  ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ανέπτυξαν “τους επτά κύριους λόγους ακύρωσης της αντισυνταγματικής αυτής ρύθμισης. Δυσμενέστατη έκπληξη  προκάλεσε η επιχειρηματολογία του Δημοσίου, ενώπιον του ΣτΕ πως ούτε το Σύνταγμα και ούτε οι  Διεθνείς Συμβάσεις δεν επιβάλλουν την λειτουργία δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: