17.5.13

Κομματάρχες, ρουσφέτια και "αόρατα" συμφέροντα αποφασίζουν για την ψηφιακή TV


Short Stories17.05.2013

Χάρτης ΜΜΕ: Ξεχωριστής σημασίας είναι η σημερινή μέρα στο συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, καθώς σήμερα θα συζητηθεί η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.  Η κυβέρνηση κινείται για να προχωρήσει στην αδειοδότηση των πάροχων  δικτύου (πχ Digea, ΕΡΤ) και των πάροχων περιεχομένου (π.χ. Mega) ενώ εκκρεμεί η επιλογή των νέων μελών του ΕΣΡ. Και οι δύο διαδικασίες είναι σημαντικές για τη διαμόρφωση του χάρτη των ΜΜΕ, και όπως φαίνεται ξεχωριστή θέση έχουν ...κομματάρχες, ρουσφέτια και «αόρατα» συμφέροντα.



Τεχνικές Εκδόσεις:  «Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει να διερευνά αντίστοιχους πρόσφορους τρόπους εκμετάλλευσης των υπολοίπων άυλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας” αναφέρουν οι Τεχνικές Εκδόσεις σε επιστολή τους προς το χρηματιστήριο. Για τους εργαζόμενους ούτε λόγος…

Απεργία: Να μην προχωρήσει στο μέλλον σε ανάλογες απεργίες αποφάσισε το δικαστήριο που έκρινε χθες πως είναι παράνομη η απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ. Τα “χακί” δεν θα είναι όμως έκπληξη για τους δημοσιογράφους, καθώς εδώ και καιρό, πολλοί είναι ήδη “ενσωματωμένοι”.

Αναστασοπούλου: Προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως η δημοσιογράφος της  Deutsche Wella  η οποία έχει εκπομπή και στην Ελλάδα, στο Κανάλι της Βουλής, διαθέτει 1.630.000 δολάρια  στην  HSBC και περιλαμβάνεται στην περίφημη λίστα Λαγκαρντ. Μέχρι τώρα η δημοσιογράφος δεν έχει τοποθετηθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: