4.5.13

«Όχι» στο Alter για το άρθρο 99




Τελειώνουν και οι τελευταίες ελπίδες για την επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Alter , μετά την απορριπτική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί του αιτήματος της εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση που διαχειρίζεται το Alter, επί του αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.


Το δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξυγίανσης της τηλεοπτικής εταιρείας, η οποία τώρα προφανώς θα οδηγηθεί σε πτώχευση με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους περίπου 700 εργαζόμενους και προμηθευτές. Το Alter «πλήρωσε» τα λάθη του μάνατζμεντ  του,  σε αντίθεση με άλλους σταθμούς που έλαβαν από την Τρόικα και «άφεση αμαρτιών» και τη δυνατότητα να πάρουν κι άλλα δάνεια από τις τράπεζες.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, με τις συχνότητες που “αφήνει” η τηλεοπτική εταιρεία με δεδομένο πως έχει αλλάξει η νομοθεσία για το αναλογικό και για το ψηφιακό σήμα. Για τις αναλογικές συχνότητες υπάρχουν 3 σενάρια: α) Να περάσουν  υπό τον έλεγχο της ΕΕΤΤ και  να δημοπρατηθούν , με εντολή της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της αναζήτησης εσόδων.β)  Υπάρχει όμως η  δυνατότητα οι κενές συχνότητες, να δηλωθούν στην αρμόδια επιτροπή από ενδιαφερόμενους άλλους σταθμούς, γ) να τις διεκδικήσει η ΕΡΤ. Για τις  ψηφιακές, μέσω Digea, συχνότητες υπάρχει το ενδεχόμενο, είτε  η συχνότητα, να επιστραφεί  δημόσιο και να δημοπρατηθεί από το (παράνομο) ΕΣΡ  είτε να χρησιμοποιηθεί για πιλοτικές μεταδόσεις Υψηλής Ευκρίνειας,  από τους υπόλοιπους σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: