10.4.13

Αντιδράσεις για το φασιστικό λόγο στην TV





Μετά το σοκ, οι μαζικές αντιδράσεις. Η εκπομπή του  Γ. Τράγκα στο Σκάι με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, να προπαγανδίζουν «φιλοναζιστικές» απόψεις, προκάλεσε κραδασμούς στο σταθμό και στο Real και την ψύχραιμη  αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ. Αντιθέτως ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, αφού η Ολομέλεια  του συμβουλίου παρακολούθησε την εκπομπή, έσπευσε να δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς πρόκειται «για κόμμα νόμιμα εκλεγμένο στη Βουλή».

Αντιθέτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ  σε μια προσεκτική ανακοίνωσή του “αποδοκιμάζει “ την εκπομπή  “Δεν μπορεί να γίνεται μονόλογος με ανθρώπους, οι οποίοι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος και εμφορούνται από φιλοναζιστικές απόψεις”, υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ και σημειώνει: “Η  “παρουσίαση της Χρυσής Αυγής με το πέπλο της «δημοσιογραφίας χωρίς προκαταλήψεις» δεν αποσκοπεί παρά στη νομιμοποίηση των θλιβερών απόψεων της και στην παρουσίαση της συγκεκριμένης οργάνωσης ως ενός ακόμη «δημοκρατικού κόμματος», παρατηρεί η ένωση συντακτών”.

Αντιδράσεις υπήρξαν τόσο από τους ακροατές και τους θεατές του Σκάι, όσο κι από το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου. Για πρώτη φορά συνέκλιναν οι απόψεις των παραγωγών του Σκάι 100,3 και των υπόλοιπων εργαζόμενων απέναντι στη Χρυσή Αυγή.  Η υπόθεση μεταφέρθηκε και στα μικρόφωνα του Real με το Γιώργο Τράγκα να δηλώνει πως το συμβόλαιό του λήγει σε ένα μήνα και μάλλον δεν θα παραμείνει στο σταθμό και με το Ν. Χατζηνικολάου, να υπογραμμίζει πως «δεν είναι φασίστας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: