18.4.13

Κυβερνητική τηλεόραση!




Ισχυρή παρουσία που υπερβαίνει το αθροιστικό ποσοστό των εκλογών του Ιουνίου, “απολαμβάνει” η τρικομματική κυβέρνηση. Με  συνολικό ποσοστό 48,2% στις εκλογές του Ιουνίου, για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, η κυβέρνηση φτάνει να έχει έως και το 63,4 κατά μέσο όρου του τηλεοπτικού χρόνου στην ελληνική τηλεόραση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ΕΣΡ για την πολιτική πολυφωνία το 2012, στα δελτία ειδήσεων.


Πρόκειται για ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το αν τηρείται ή όχι η πολυφωνία στα δελτία ειδήσεων.  Ο ΑΝΤ1 διαθέτει το 73,2% του χρόνου το στην κυβέρνηση, και ακολουθεί από κοντά το Mega με 69,3%. «Προβάδισμα» στην κυβέρνηση δίνει και ο Σκάι με 67,1%, ενώ η ΝΕΤ που συνήθως είχε αυτή την «αποστολή» είναι στην τέταρτη θέση με 64,2%.  Ακολουθεί το Star  με 57,7% το οποίο πρόσφατα, μέσω του Σταμάτη Μάλελη, κατήγγειλε στο ΕΣΡ το ΣΥΡΙΖΑ για «τρομοκρατία», επειδή ζήτησε την παρέμβαση της Αρχής για την περίπτωση του Β. Διαμαντόπουλου. Χαμηλότερη είναι η παρουσία στο δελτίο του Alpha με 56,1% και το Μακεδονία  TV  με 55,8%


Αναλυτικά, η ΝΔ έχει το 34,8% της παρουσίας στα δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης, το ΠΑΣΟΚ  το 13,7%,η ΔΗΜΑΡ το 6,9% και τα μη κομματικά στελέχη της κυβέρνησης του 8%. Η αξιωματική αντιπολίτευση περιορίζεται στο 21,4% ποσοστό χαμηλότερο από την εκλογική της δύναμη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,2%, η Χρυσή Αυγή στο 5,1% και το ΚΚΕ στο 4%.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: