17.4.13

«Σύγκρουση» Alpha με Mega και Σκάι στις ειδήσεις




«Επένδυση» στην ενημέρωση για τον Alpha. Ο τηλεοπτικός σταθμός αυξάνει κατά μισή ώρα τα δελτία ειδήσεων του, έτσι ώστε το μεσημβρινό να ξεκινάει στις 12.00 το μεσημέρι και το βράδυ να γίνεται επί της ουσίας απογευματινό αρχίζοντας στις 18.30. Το ενημερωτικό του προφίλ ενισχύεται με την εκπομπή Alpha  Δημοσκόπηση, με τις δύο έκτακτες «απολογιστικές» του μνημονίου και με μια νέα για την Ελλάδα της κρίσης που θα παρουσιάζει ο Νίκος Μάνεσης.


Το «αντίδοτο» στα τούρκικα σίριαλ και την έλλειψη παραγωγής ελληνικών σειρών, φαίνεται πως βρίσκεται στην ενημέρωση. Ο ανταγωνισμός αναπόφευκτα θα αυξηθεί αφού ο Σκάι στηρίζοντας τη στρατηγική του στα παράθυρα του Νίκου Ευαγγελάτου έχει «χτίσει» μια  τρίωρη ενημερωτική ενότητα, η οποία περιλαμβάνει και το δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη. Η προσθήκη του Γιώργου Τράγκα στο Σκάι παρά τις εσωτερικές και τις εξωτερικές αντιδράσεις, έφερε αποτελέσματα σε ποσοστά, με αποτέλεσμα ο σταθμός να βρεθεί στην τέταρτη θέση της θεαματικότητας την προπερασμένη βδομάδα.  Το Mega, πάντως, εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο στις ειδήσεις, όμως το τελευταίο διάστημα, δέχεται έντονη κριτική από τμήμα της κοινωνίας για τις θέσεις που εκφράζει.  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι σταθμοί έχουν κάποια «αντιμνημονιακή» παντιέρα, απλώς «επενδύουν» στον λαϊκισμό και την κινδυνολογία.

«Χαμένη» είναι η  ΕΡΤ,  της οποίας τα δελτία ειδήσεων,  έχουν έντονη την κυβερνητική σφραγίδα. Έτσι ενώ η ΝΕΤ στις εκλογές κατόρθωσε να κατακτήσει την πρώτη θέση στη θεαματικότητα, οι αλλαγές που έγιναν από την τρικομματική κυβέρνηση στους διευθυντές ειδήσεων και τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο «γυαλί», κατάφεραν να μειώσουν δραματικά την απήχησή της.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: